Olomouc bude opět patřit světlu a světelným projekcím, začíná festival VZÁŘÍ

Fasády olomouckých domů a paláců opět oživí vizuálních umělců. Začíná čtvrtý ročník festivalu VZÁŘÍ, který potrvá do soboty. Kromě projekcí na fasádách nabídne i světelné instalace nebo koncerty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Logo festivalu světla a videomappingu Vzáří

Logo festivalu světla a videomappingu Vzáří | Foto: Festival Vzáří

„Letos do Olomouce přijede sedm týmů, které nám ukáží své práce na fasádách, budou hodně různorodé. Čtyři instalace rozmístíme různě po městě i do různých zákoutí a krytů,“ přibližuje letošní ročník festivalu jeho ředitel Kamil Zajíček.

Festival dnes začíná vernisáží výstavy (Ne)viditelné projekce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olomoucký festival VZÁŘÍ nabídne i světelný komiks a animaci. Začíná dnes a potrvá do soboty

„Jednou z prvních akcí je vlastně taková retrospektiva projekcí, které byly ve spolupráci s Českým rozhlasem komentovány pro nevidomé, a pro to jsme si vybrali výstavu Neviditelná Olomouc, kde budou tyto projekce k zhlédnutí. Vernisáž bude večer v 18 hodin,“ doplňuje Zajíček.

Ve čtvrtek ožije budova Arcidiecézního muzea. Za dalšími projekcemi se zájemci mohou vydat do Ztracené ulice. Hlavní sobotní večer festivalu pořadatelé směřují na náměstí Republiky, kde k projekci propůjčí fasádu budova Poštovního a telegrafního úřadu. Světelné instalace budou k vidění v Lomené galerii nebo v krytu civilní obrany v Bezručových sadech.

Radoslava Kvasničková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme