Martina Sáblíková dojela v časovce na cyklistickém MS dvanáctá

Trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení Martina Sáblíková se prosazuje i ve svém druhém sportu – cyklistice. Časovku v rámci cyklistického MS ve Španělsku dokončila na 12. místě. Zvítězila Němka Lisa Brennauerová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martina Sáblíková se věnuje i cyklistice. Časovku v rámci MS dojela 12. (ilustrační foto)

Martina Sáblíková se věnuje i cyklistice. Časovku v rámci MS dojela 12. (ilustrační foto) | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

V průběžném pořadí po dojezdu časovky sedmadvacetiletá Martina Sáblíková dlouho vedla, pak se před ni začaly dostávat soupeřky, které ji odsunuly na konečné 12. místo. Nezopakovala tak dva roky starý výsledek z nizozemského Limburgu, kde dojela v časovce devátá.

29 a půl kilometru dlouhou časovku vyhrála Němka Lisa Brennauerová, která o 19 sekund porazila Ukrajinku Solovějovou, o další 2 sekundy zaostala Američanka Stevensová. Sáblíková na první místo ztratila minutu a 26 sekund.

Smůlu měla domácí favoritka Ellen Van Dijková. Obhájkyni titulu zastihly na trati špatné povětrnostní podmínky, kvůli kterým skončila až na sedmém místě.

Mistrovství světa v silniční cyklistice v Ponferradě (Španělsko):
Ženy - časovka (29,5 km): 1. Brennauerová (Něm.) 38:48, 2. Solovějová (Ukr.) -19, 3. Stevensová (USA) -21, 4. Krögerová (Něm.) -38, 5. Duycková (Belg.) -45, 6. Canuelová (Kan.) -51, 7. Van Dijková (Niz.) -1:12, 8. Powersová (USA), 9. Villumsenová (N. Zél.) obě -1:14, 10. Worracková (Něm.) -1:15, ...12. Sáblíková (ČR) -1:26.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme