Horník znovuoživil Žižkov, jeho přínos si v klubu chválí

Ivan Horník je nejznámější český funkcionář potrestaný za korupci ve fotbale. Jeho trest už ale dávno skončil, Horník se v červnu vrátil do své milované Viktorie Žižkov a rozhodně nezapře své manažerské kvality. Stačilo mu pár týdnů, aby ze zadluženého pražského klubu udělal postrach všech soupeřů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Žižkovský Zdeněk Folprecht (vlevo) si kryje míč před Lukášem Magerou

Žižkovský Zdeněk Folprecht (vlevo) si kryje míč před Lukášem Magerou | Zdroj: ČTK

„Kluci se snaží hrát po zemi a má to myšlenku. První ligu by si zasloužili,“ říká jeden z fanoušků s tím, že přínos Ivana Horníka je nesporný.

„Kluci jsou klidnější. Dřív byly problémy s prachama a Ivan Horník uměl vždycky ty peníze sehnat,“ dodává, zatímco jiný křikne: „Ivan je pro mě v podstatě bůh.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Žižkově natáčel Martin Charvát

Fanoušci Viktorie Žižkov na Horníka nedají dopustit, Žižkov vede druhou ligu, z Poháru fotbalové asociace vyřadil už ligové týmy Jihlavu a Slavii a při včerejší osmifinálové remíze 1:1 s Mladou Boleslaví, která hrála kvalifikaci Evropské ligy, rozhodně nebyl horším týmem.

„Kdybychom 3:1 vyhráli, nikdo by nemohl říct půl slova,“ připomíná kapitán Žižkova Zdeněk Folprecht, který si Horníkův přínos pochvaluje. A není sám.

„Je výjimečný tím, že je 24 hodin denně s mužstvem. Je na všech trénincích i utkáních. Chodí na lavičku i do kabiny. I jeho zásluhou sem přišlo hodně hráčů,“ říká trenér Jindřich Trpišovský.

I díky posilám teď hraje Žižkov fotbal, za který by se ani v nejvyšší soutěži nemusel stydět, a Ivan Horník na to coby sportovní ředitel dohlíží.

„Dodává nám klid. Říká, ať jsme v klidu, že je všechno v pořádku, že to zvládneme,“ líčí Trpišovský.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme