Sledge hokejová reprezentace vyřešila spory, má nový realizační tým

Turnaj v německém Hannoveru, domácí klání čtyř zemí a dubnové mistrovství světa ve Spojených státech. Tyto tři vrcholy čekají v této sezóně českou sledge hokejovou reprezentaci. Po paralympiádě v obměněné sestavě a také s pozměněným vedením.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká sledge hokejová reprezentace

Česká sledge hokejová reprezentace | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Na paralympiádě v Soči tým vybojoval páté místo. Mužstvo relativně dobře fungovalo. Jenže v zákulisí to rozhodně ideální nebylo. Změny v reprezentaci sledge hokejistů zkrátka byly nevyhnutelné.

„Potřebný odpočinek jsme využili, abychom využili nešvary v týmu, které nás provázely v Soči. Musím je přiznat, protože to byla jedna ze stránek, že jsme nepostoupili do boje o medaile,“ připustil s odstupem času trenér Jiří Bříza.

Přehrát

00:00 / 00:00

Obměněná sledge hokejová reprezentace se chystá na novou sezonu. Navštívil ji reportér ČRo Pavel Petr

Do minulosti se nechtěl už vracet. Jedno vysvětlení však ještě přidal: „Šlo o nezdravé tlaky z okolí, které nás donutily pracovat a sportovně se připravovat, když jsme nebyli v ideální formě.“

Více záležitost vysvětlil kapitán reprezentačního týmu: „Když to nějakou dobu nejde, je třeba udělat změnu. Většinou to bývá trenérem, ale s tím jsme nadmíru spokojení a s ním problém nebyl. Problém byl v manažerství, takže jsme zakročili a udělali radikální věci,“ říká Zdeněk Šafránek.

„Doteď se dohadovalo, kdo a jak bude co dělat. Složil se nový realizační tým i valná hromada a doufáme, že to bude jen ve prospěch sledge hokeje,“ věří kapitán Šafránek.

Kapitán sledge hokejové reprezentace Zdeněk Šafránek | Foto: Pavel Petr

Změny se ovšem dotknou také složení mužstva. Vedle Tomáše Kvocha oznámili konec v reprezentaci i další dva hráči.

„Opustil nás Erik Fojtík, který měl zájem reprezentovat Slovensko. Zřejmě se rozloučíme i s Liborem Hulínem, který náš kádr opustí vzhledem ke svém věku i zdravotním problémům,“ počítá ztráty trenér Bříza.

„Výhledově se nám objevili nováčci, který se sledge hokejem začínají a nyní se seznamují se s tou disciplínou,“ říká na závěr reprezentační kouč Jiří Bříza. Sezóna pro sledge hokejisty vyvrcholí v dubnu příštího roku mistrovstvím světa ve Spojených státech.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme