Nový iPhone 6 Plus se při nošení v zadní kapse ohýbá, stěžují si majitelé

Společnost Apple tento měsíc představila novou generaci chytrých telefonů iPhone 6 a iPhone 6 Plus. Někteří z prvních majitelů druhého modelu si ale stěžují, že se jim přístroj při nošení v kapse kalhot ohnul. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na zatím nepotvrzené zprávy z internetu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Apple představil novou generaci chytrých telefonů iPhone a hodinky iWatch

Apple představil novou generaci chytrých telefonů iPhone a hodinky iWatch | Zdroj: Reuters

Apple zahájil minulý týden v devíti zemích světa prodej nových telefonů iPhone. Zájem byl obrovský a před obchody se tvořily fronty. V Drážďanech čekali zájemci před otevřením značkových obchodů den a půl.

Model iPhone 6 Plus má sice oproti dosavadním verzím větší displej s uhlopříčkou 14 centimetrů, ale podle prvních majitelů se při běžném nošení v kapse ohýbá. Tloušťka přístroje činí 7,1 milimetru.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nový iPhone 6 Plus se při nošení v kapse ohýbá, stěžují si majitelé. O problémech smartphonu Apple odborník na chytré telefony Jan Matura

„Domnívám se, že problém je v hliníkovém krytu, který je měkčí než tvrzený plast. V místě, kde jsou na boku ovládací tlačítka a kryt je ztenčený, tak bude zřejmě končit baterie. V tomto místě bude telefon snáz ohnutelný,“ popisuje odborník na chytré telefony Jan Matura z iDnes.cz.

Cena nejnovějšího iPhonu začíná v přepočtu na 19 a půl tisících korun a končí na skoro třiceti tisících. Pro srovnání konkurenční Samsung prodává svoji poslední novinku za zhruba 16 až 17 tisíc. Podobně jsou na tom třeba i telefony společnosti Sony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Nový telefon od společnosti Apple se prý při nošení v zadní kapse ohýbá. O možné ekonomické dopady se zajímal redaktor Jan Beneš

Apple už také přiznal jinou závadu, která se objevila v novém operačním systému iOS 8. Dokonce se za ni omluvil.

„Systém v aktualizaci 0.1 na konci neumožňoval využívat některé služby. Apple tuto aktualizaci velmi rychle stáhl,“ dodává Matura.

Úspěch, nebo neúspěch nových smartphonů má přímý dopad na akcie společnosti. Odbyt telefonů je zatím ale i přes nepříznivé zprávy o technických komplikacích rekordní.

Apple dlouhodobě bojuje o prvenství na globálním trhu se svým jihokorejským konkurentem, společností Samsung. Svůj nejnovější telefon Samsung Galaxy S5 představila firma už v únoru.

„Obě firmy fungují víceméně podobně s tím, že Samsung v poslední době mnohem více inovuje. Apple trochu zastydl a jeho inovace v tuto chvíli nejsou tak výrazné,“ zhodnotil už dříve redaktor Hospodářských novin Otakar Schön.

V prodejích mobilů u obou firem funguje hlavně značka. Na světovém trhu zůstává první jihokorejský Samsung. Pro Apple jsou klíčové Spojené státy.

Jan Beneš, Anna Jadrná, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme