Americe chybí v Ryder Cupu hvězdy, Evropu má táhnout McIlroy

Ve Spojených státech je golf jedním z hlavních sportů, a tak bývají Američané při souboji s Evropou v tradičním Ryder Cupu na konci každé sudé sezony většinou favority. Dnes začíná ve Skotsku 40. vzájemný zápas dvou kontinentů, ve kterém je ale tentokrát větším adeptem na vítězství evropský tým.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rory McIlroy a Sergio Garcia, dvě hvězdy evropského týmu pro Ryder Cup

Rory McIlroy a Sergio Garcia, dvě hvězdy evropského týmu pro Ryder Cup | Zdroj: Reuters

„Jsme tu bez Tigera Woodse, bez Jasona Dufnera, a naopak proti nám stojí mužstvo s McIlroyem," dává americký golfista Phil Mickelson nápovědu, kdo je na tom tentokrát lépe.

Zatímco Woods se jen pomalu vrací po zranění a za poslední rok nezahrál dobrý výsledek, světová jednička Rory McIlroy je v posledních měsících skoro neporazitelný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Golfový Ryder Cup sleduje reportér ČRo Martin Charvát

„Nemáme moc šancí, ale spíše než na to, co nemáme, se soustřeďme na to, že jsme 12 chlapů, co si to tu náramně užívají," vypráví Mickelson, který bude hrát za americký tým už podesáté. Hned čtyřikrát ale zažil porážku o jediný bod.

S vyhlídkami na odplatu si zvláště tu poslední prohru pamatuje i americký kapitán Tom Watson: „Hodně mě to ovlivnilo, byla to těžká porážka. Takové jsem měl v kariéře snad jednu nebo dvě a obě jsem si dost dlouho pamatoval. Ale rychle se naučíte, co si z takových situací vzít a kdy to využít ve svůj prospěch."

Ve 40. ročníku golfového Ryder Cupu je mírným favoritem tým Evropy

Číst článek

Kvalitu evropského týmu si mohli čeští fanoušci ověřit na vlastní oči, vždyť i díky vítězství na srpnovém turnaji v Rudné u Prahy v něm je Jamie Donaldson. Hlavní hvězdou je ale světová jednička Rory McIlroy, který po rozchodu s dánskou tenistkou Caroline Wozniackou začal vyhrávat jeden turnaj za druhým.

„Moje práce je vyhrát body a nezajímá mě, kolikátý hraju nebo s kým hraju čtyřhru. Moje zodpovědnost jsou jen body. Ale zároveň jsem jen jedna dvanáctina týmu, stejně cenná jako ostatní," bojovně hlásí Rory McIlroy.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme