Házenkář Jícha je po operaci kotníku, úvod kvalifikace ME nestihne

Jeden z nejlepších házenkářů světa a kapitán české reprezentace Filip Jícha je po operaci zraněného levého kotníku. Pokud proběhne léčba bez problémů, znovu by mohl hrát už za šest týdnů, což znamená, že nestihne první dvě utkání kvalifikace o evropský šampionát.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házenkář Filip Jícha

Házenkář Filip Jícha | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

Němečtí chirurgové dvaatřicetileté spojce Kielu během zákroku odebrali dvě tělíska z okolí kotníku, která mu v minulých měsících působila bolesti. Informoval o tom klubový lékař Detlev Brandecker.

Nejlepší házenkář světa za rok 2010 Filip Jícha kvůli rekonvalescenci ale určitě nestihne start kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2016, které se bude poprvé v historii konat v Polsku.

Reprezentační trenér Daniel Kubeš s ním proto nemůže počítat pro duely ve Francii a s Makedonií ve Zlíně na přelomu října a listopadu. Na lednovém mistrovství světa v Kataru by Jícha v dresu s lvíčkem na prsou chybět neměl.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme