Festival alternativního divadla Next wave proniká do ulic, bytů, výstavních prostor i kaváren

Co má společného zabijačka, bytové divadlo, hra, při které si můžete vybít agresi, a Rádio Bolehlav? To vše a mnoho dalšího nabízí program festivalu Příští vlna/next wave, který se zaměřuje na alternativní umění. Ode dneška do 9. října jím ožijí pražské ulice, kavárny, divadelní i zcela netradiční prostory.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příští vlna/next wave / Rahat Lukum: Mustafa (orientální tanec)

Příští vlna/next wave / Rahat Lukum: Mustafa (orientální tanec) | Foto: www.nextwave.cz

„Letošní ročník bude mít hodně projektů mimo divadelní sály. Dva projekty budou v bytových divadlech, potom máme dvě pouliční akce, dvě inscenace v kavárně, jednu akci na piazzetě Národního divadla, a speciální akci ve Veletržním paláci,“ říká dramaturgyně festivalu Lenka Dombrovská.

Přehrát

00:00 / 00:00

O festivalu Příští vlna/next wave natáčela Marína Feltlová

O tom, že letošní 21. ročník nabídne i velmi netradiční projekty, svědčí i jeho podtitul: ‚V každém člověku dřímá prase‘.

Prologem k festivalu bude i československé rozhlasové vysílání pod názvem Rádio bolehlav. To má na starosti Jakub Čermák ze souboru Depresivní děti touží po penězích.

„V sobotu proběhne rozhlasové osmihodinové vysílání, které bude částečně z Nitry, částečně z Prahy. Budou se střídat dvě studia. Budeme končit rozhovorem, který se povede z obou studií najednou. Hlavním tématem festivalu je: Na co je umění? Na umění se podíváme ze všech stran,“ uvádí Čermák.

Do některých z projektů se mohou zapojit i sami diváci. Podrobný program festivalu, který po Praze zavítá i do Brna, najdete na webových stránkách nextwave.cz.

Marina Feltlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme