Královský palác hradu Zvíkov po měsíci opustili filmaři. Znovu je volný pro návštěvníky

Po měsíční pauze můžou návštěvníci hradu Zvíkov znovu hledat Raráška a vyšplhat na hlízovou věž. Kvůli filmovým štábům byl po celé září nepřístupný královský palác, a tak se lidé podívali jen po areálu hradu. Právě Zvíkov je z jihočeských památek jedním z nejčastějších cílů filmových štábů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Natáčení pohádky Sedmero krkavců na hradě Zvíkov

Natáčení pohádky Sedmero krkavců na hradě Zvíkov | Foto: Romana Lehmannová

Režisérka Alice Nellis na Zvíkově natáčela pohádku Sedmero krkavců. Její štáb tu strávil už týden v červnu i srpnu a pro změnu v červenci natáčel na hradě štáb režiséra Jiřího Svobody historický film Jan Hus. Kastelán Aleš Kadlčák si proto oddechl, když po dlouhé přestávce zmizel filmařský mumraj a hrad zase otevřeli turistům.

„Dělení mezi filmování a běžný návštěvnický provoz vychází skoro půl na půl. Není to příjemné, protože je narušený běžný rytmus. Návštěvníkům se musíme omluvit, víme, že je to nepříjemné,“ říká kastelán.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zvíkov se znovu otevírá pro návštěvníky, natáčela tam Romana Lehmannová

Příjmy od filmových štábů jsou ale podle něj pro rozpočet hradu velmi důležité.

„Ve chvíli, kdy je druh pronájmu zajímavý, tak musíme počítat i s tou alternativou, že se objekt na nějaké období uzavře,“ potvrzuje Kadlčák.

Na Zvíkově se natáčí velmi často a některé filmy se ani nedostanou do domácí distribuce, běžně si vše realizují zahraniční štáby.

Natáčení pohádky Sedmero krkavců na hradě Zvíkov | Foto: Romana Lehmannová

Romana Lehmannová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme