Němec Zwiebler se stal mezinárodním mistrem ČR v badmintonu

V pražské hale na Podvinném mlýně skončil 43. ročník Mezinárodního mistrovství ČR v badmintonu. Do Vysočan dorazila skvělá konkurence, ve které nakonec vyhrál mužský turnaj Němec Marc Zwiebler. Čeští reprezentanti doplatili na nalosování k silným soupeřům.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Koukal

Petr Koukal | Foto: web Petra Koukala

„Měli jsme tu velmi silnou konkurenci. Mužský singl byl parádně obsazený, ve finále byli Persson a Zwiebler. Myslím, že dlouho tady nikdo nic tak krásného neuvidí,“ prozradil své dojmy z badmintonového šampionátu ředitel turnaje Miloslav Kašpárek.

„Malinko mě zklamalo, že není plno. Ale vždy máme velké plány, od kterých neustoupíme. Jednou to tady všechno vyprodáme,“ plánuje s úsměvem organizátor turnaje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mezinárodní mistrovství České republiky v badmintonu sledoval reportér ČRo Marek Augustin

Zmiňované finále udělalo radost jistě nejen pořadatelům, ale také fanouškům. Sledovali totiž duel bývalých hráčů top ten. Dnes už oběma plejerům patří v žebříčku jiné pozice. Zwieblerovi 25. a Perssonovi 61.

Vítěz turnaje, Němec Marc Zwiebler, ale žebříčkové rozhodně neřeší. „Nekoukám se na postavení, ale na hráče. Jeho postavení je teď jinde, ale vím, že před 3 roky byl světovou šestkou, takže vím, že je velmi dobrý. Nezáleží, jestli je soupeř výš nebo níž. Vždy ho beru s respektem.“

Třicetiletému rodákovi z Bonnu se podařilo zvítězit ve dvou setech. První sadu vyhrál hladce, ve druhé už bylo finále vyrovnanější a také zábavnější. Jako například, když se po sporném autu Dán Persson domáhal názoru služby s mopem, kterou si spletl s čárovým rozhodčím.

Vtipnou dánskou vložku okomentoval Zwiebler s německou profesionálností. „Známe se od 12 let a potkáváme se už 18 sezon. Je velmi zkušený a malá diskuze s rozhodčím je součástí hry. Joachim je ale natolik zkušený, aby nenechal podobnými věcmi ovlivnit svou hru,“ nenechal se rozptýlit 30letý hráč.

Z českých zástupců se nejdál do druhého kola mezi ženami dostali Zuzana Pavelková a v mužském pavouku Petr Koukal. Na šampionátu byla ale opravdu silná konkurence. Zatímco loni byl olympionik Koukal turnajovou jedničkou, letos se nevešel ani mezi nasazené.

„Petr Koukal doplatil na těžký los, konkurence je taková, že si není, kde vybírat. Těžké to měl i Honza Fröhlich, který dostal hned v prvním kole 4. nasazeného hráče. Všichni podali solidní výkon a i tenhle přístup nás těší,“ zhodnotil ředitel turnaje Miloslav Kašpárek.

Mezinárodní mistrovství České republiky v badmintonu, turnaj okruhu Evropské badmintonové federace v Praze (dotace 15 tisíc dolarů):
Muži:
Dvouhra - finále:
Zwiebler (2-Něm.) - Persson (Dán.) 2:0 (13, 18).
Čtyřhra - finále:
Cwalina, Wacha (1-Pol.) - Moren, Szkudlarczyk (2-Pol.) 2:0 (15, 15).

Ženy:
Dvouhra - finále:
Liová (1-Kan.) - Ulitinová (Ukr.) 2:0 (14, 17).
Čtyřhra - finále:
Honderichová, Liová (Kan.) - Chlebková, Komendovská (Rus.) 2:0 (12, 17).

Smíšená čtyřhra - finále:
Nordh, Fabbekeová (2-Švéd.)- Jarcev, Kosecská (1-Rus.) 2:1 (-18, 19, 19).

Marek Augustin, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme