Jiří Macháček o novém albu Mig 21: Chceme žít cirkusovým způsobem života

30. září 2014

„Na každý risk se musíte dívat prizmatem potenciálu zisku – pokud je malý, nebo hrozí ztrátou, tak musíte riskovat méně,“ vysvětluje Jiří Macháček, herec, zpěvák a frontman kapely Mig 21, se kterou vydává nové album. A také ho můžete vidět v novém filmu Pohádkář, který v listopadu míří do kin. O tom všem mluvil v rozhovoru s Lucií Výbornou.

„S Mig 21 jsme spolu 14 až 15 let, je to taková moje druhá, pohyblivější a noční rodina,“ usmívá se s tím, že novou desku s kapelou vydávají i proto, aby mohli žít cirkusovým způsobem života.

A proč na novou desku čeká vernisáž místo obvyklého křtu? „Martin Tiso nás nafotí v mém člunu na Vltavě, pak z fotky necháme udělat plátno, které opět přefotíme a dáme na booklet,“ vysvětluje s tím, že album na vernisáži představí médiím a kamarádům.

Macháček herec radí: jak na intimní scény

Jako herec si zahrál po boku Anny Geislerové a Evy Herzigové ve filmu Pohádkář, kde nechybí intimní scény. „Na place scény intimní nejsou, jsou tam lidé ze štábu, vy jste polonazí a pozorujete s partnerkou cvrkot kolem, což vás uvolní a vy nemusíte vše tolik prožívat,“ nastiňuje.

Herec a zpěvák Jiří Macháček v Hostu Radiožurnálu

Podle něj je důležitá rychlá a vzájemná dohoda před natáčením. „Jde o způsob, jak do situace vstoupíme, kdo má jaké mantinely a limity. Nechcete někoho urazit, spíše povzbudit,“ dodává.

Jak vznikaly písničky nového alba kapely Mig 21? A jak Jiří Macháček vzpomíná na hodiny psaní textů s Jiřím Suchým? Poslechněte si celý rozhovor.

autor: prh
Spustit audio

Související