Cyklista Leopold König se upsal britskému týmu Sky

Cyklista Leopold König bude od příští sezony jezdit za tým Sky. Britský tým to oznámil na svých internetových stránkách a 26letý závodník dodal, že je to na následující dva roky. Český reperzentant dosud závodil za tým NetApp, teď přestupuje do nejvyšší kategorie World Tour.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Leopold König

Leopold König | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

Sedmý muž letošní Tour de France, který letos dojel i třetí v horské etapě, ví, že ve slavné stáji nebude hned jasným lídrem, ale čeká ho boj o tento post.

„Já jsem chtěl tým, který by mi pomohl do budoucna s nějakou mojí vizí. Chci se zdokonalovat a jezdit Grand Tours, na který se britská stáj zaměřuje,“ uvedl pro Radiožurnál Leopold König.

„Je to tým, o kterém jsem dlouho přemýšlel. Je mi blízko vedením, systémem jaký tam funguje, navíc je to anglosaská stáj. Je to vlastně nový tým bez minulosti,“ říká König a dodává:

„Před dvěma nebo třemi lety jsem měl sen, dostat se do tohohle týmu. Teď jsem ale trochu váhal, protože to nebyla jediná nabídka. Ovšem ve finále to byla skoro jasná volba.“

Společně s šestadvacetiletým Königem jsou novými akvizicemi stáje také Brit Andrew Fenn, Nor Lars Petter Nordhaug, Nizozemec Wout Poels a Nicolas Roche z Irska.

Lídrem stáje Sky zůstává Chris Froome. Další z bývalých vítězů Tour De France Andrew Wiggins už se dříve nechal slyšet, že se spíše bude soustředit na dráhové disciplíny, se kterými začínal.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme