Ministr dopravy zrušil výběrové řízení na šéfa Ředitelství silnic a dálnic

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zatím nebude mít nového generálního ředitele. Stávající výběrové řízení dnes zrušil ministr dopravy Antonín Prachař bez vyhlášení vítěze. Radiožurnálu to potvrdil mluvčí ministerstva Tomáš Neřold.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Antonín Prachař

Antonín Prachař | Foto: Filip Jandourek

„Pan ministr vyhodnotil předložené nabídky a uchazeče tak, že z tohoto seznamu si nebude vybírat generálního ředitele, a po zvážení situace se rozhodl výběrové řízení ukončit,“ uvedl mluvčí.

Dodal, že ŘSD nadále povede pověřená generální ředitelka Soňa Křítková, zároveň bude nově ustavena pětičlenná správní rada této organizace. Zasednout by v ní měli zástupci ministerstva financí a dopravy, Státního fondu dopravní infrastruktury, sněmovního hospodářského výboru a akademické obce.

Výběrové řízení na nového šéfa vyhlásilo ředitelství silnic poté, co bývalý generální ředitel Jan Kubiš koncem července rezignoval. O místo se ucházelo celkem 29 zájemců včetně Křítkové, která byla podle zákulisních informací považována za favoritku.

Eva Kézrová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme