Lednové MS v Kataru je pro české házenkáře velkou motivací

Vrchol této sezóny je pro české házenkáře jasný - lednové mistrovství světa v Kataru. Na šampionátu se národní tým představí po osmi letech. Do nominace trenérů Daniela Kubeše a Jana Filipa by se rád dostal i lovosický Jiří Motl.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Házenkář Jiří Motl bude hrát za Lovosice. Nastoupil za ně i v přípravném turnaji v Ústí nad Labem.

Házenkář Jiří Motl bude hrát za Lovosice. Nastoupil za ně i v přípravném turnaji v Ústí nad Labem. | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Vlastně, než jsme zahájili extraligovou sezonu, tak mi volal Dan Kubeš, že se mnou počítá a myslím si, že obvolávají všechny kluky,“ popisuje hráč, který se významně podílel na skoro zázračném obratu barážového utkání o mistrovství světa proti Srbsku.

V odvetě Češi smazali osmibrankovou ztrátu z prvního zápasu, postoupili a teď mají v nové sezóně velkou motivaci.

Přehrát

00:00 / 00:00

"Lákadlo, to je určitě velký, bylo to moje první MS v mužské kategorii," říká před lednovým světovým šampinátem házenkářů v Kataru Jiří Motl

„Lákadlo, to je určitě velký. Zatím jsem hrál pouze na juniorském mistrovství světa v roce 2005. V mužské reprezentaci jsem byl náhradníkem v roce 2007 a na mistrovství světa jsem se nepodíval,“ vzpomíná Jiří Motl, který má jen strach, aby neměl zdravotní problémy.

Na zranění měl totiž v posledních letech smůlu. Zahrát si v dějišti blížícího se světového šampionátu ve fotbale by pro křídelního hráče nebylo úplnou novinkou, do země na Arabském poloostrově už se podíval.

„Už jsem byl na turnaji v Kataru. Venku je šílený vedro, což mi nevyhovuje, ale haly jsou klimatizované, stejně tak i vstupy do hal. Tam je taky chládek. Nehraje se to venku, takže jestli tam budou hrát mistrovství světa fotbalisti, tak jim nebudu závidět,“ připomíná Jiří Motl i pro Středoevropana náročné klimatické podmínky, které ale v hale hráčům komplikovat život nebudou.

Katar není zrovna typickou házenkářskou zemí, i když v začátku kariéry tam působil půl roku třeba hvězdný Filip Jícha.

Otázkou ale zůstává, kolik fanoušků bude na zápasy mistrovství světa chodit.

„Když tam probíhal turnaj, tak lidi chodili. Nevím, jak to chtějí udělat pro ostatní týmy, jak se tam budou dopravovat a jestli o to bude velký zájem. Nedokážu odhadnout, kolik lidí bude chodit. Místní se přijdou podívat, jestli to dostanou přikázáno,“ pousmál se lovosický házenkář Jiří Motl, který by se o tom měl přesvědčit v lednu.

Zatím totiž patřil ke stabilním členům české reprezentace.

Mirko Vasić, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme