Roztoky u Prahy chtějí prodat jednu z památkově chráněných vil v Tichém údolí

Město Roztoky u Prahy se chystá prodat jednu ze dvou památkově chráněných vil v oblasti Tichého údolí. Obě budovy jsou ve špatném stavu a město chce prodejem jedné zachránit tu druhou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rekonstrukce domu

Rekonstrukce domu | Foto: Tomáš Bernhardt

Tiché údolí v Roztokách u Prahy plní řada domů z první republiky. Vybudovali je tam takzvaní pražští lufťáci, kteří do romantické oblasti jezdili na letní byty. A právě mezi tyto honosné stavby se řadily i vily, které teď patří městu.

Na opravu obou historických budov ale nemají Roztoky peníze. Navíc ještě donedávna se město soudilo s člověkem, který si na domy dělal nárok. Soud ale jeho nárok nakonec neuznal.

Samotné domy už nemají podle odhadce téměř žádnou cenu. Velmi hodnotné jsou však pozemky v lukrativní oblasti, na kterých vily stojí. Za prodej jednoho domu tak chce město získat asi 20 milionů korun.

Za tyto peníze pak chce v druhé vile vybudovat dvě třídy mateřské školy a půdní prostor využít jako ateliér. Možností je ale mnoho, zatím není jasné, která vyhraje.

Obyvatelé Roztok doteď označují město jako zahradní, i když v současnosti spíš radnice čelí developerům, kteří volné plochy bez ladu a skladu zastavují.

Veronika Jošková Štefanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme