Obyvatelům Nové Paky dochází trpělivost. Stavbaři nestíhají, město zůstává rozkopané

Nová Paka se už před létem změnila v jedno velké staveniště. Ve městě začala řada větších staveb, jako bazén, osazení nového mostu nebo rekonstrukce Jírových sadů a hřiště u Žáby. Nic z toho, co mělo být do konce léta hotové, ale ještě není. Do toho se přidalo Ředitelství silnic a dálnic s opravou silnice první třídy, která vede městem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Třebíči po rekonstrukci otevřou Nádražní ulici

V Třebíči po rekonstrukci otevřou Nádražní ulici | Foto: Michal Malý

„Jezdím tam prakticky každodenně do práce a teď musím počítat až s půlhodinovým zpožděním, což je pro mě ráno naprosto kritické. Ráno nerad vstávám a teď si musím přivstat,“ popisuje svou zkušenost s průjezdem Novou Pakou řidič Petr Novotný.

Ve špičce může stávající stavba zpomalit řidiče až na 30 minut. Objízdné trasy ale nejsou možné.

„Stav vozovky byl havarijní a nedalo se nic dělat. Objížďky tam zajistit nejdou. Přes den se to řídí pracovníky, odpoledne světly,“ vysvětluje Miroslav Gregor z Ředitelství silnic a dálnic.

Přehrát

00:00 / 00:00

O probíhajících stavbách v Nové Pace natáčela redaktorka Hana Novotná

Řidiči tak budou muset vydržet pomalejší průjezd Novou Pakou až do konce listopadu. To ale není jediná stavba, která Novopackým ztěžuje život.

Výrazné omezení představuje zpožděná rekonstrukce Jírových sadů, která omezuje dopravu v jiné části města.

„Firma lehce nestíhá, takže běží sankce. Nicméně během tohoto týdne by měl být hotov obrus povrchu, příští týden by měly být pokládány nové živičné kryty. Celkový termín dokončení je stanoven na 15. listopadu, což bude ukončováno výsadbou vzrostlých stromů,“ upřesňuje Ladislav Stuchlík z investičního odboru Nové Paky.

Konec až v příštím roce

I několik dalších staveb mělo být hotových do konce září. Už teď je ale jasné, že se některé z nich přesunou až na příští rok.

„V současné době práce stále probíhají, připravuje se nová komunikace v Heřmanicích na Vlkově, upravuje se plocha okolo kasáren a u zeleniny Kuřík budeme mít novou zpevněnou plochu, která je v současné době jen hliněná,“ dodává Stuchlík.

Jediná stavba v Nové Pace, která by měla být hotová v dohledné době je most Dřevěňák. Ten kvůli špatné statice chybí na místě už rok. Jedná se o most pro pěší, který spojuje sídliště s centrem města. Uvedení do provozu chybí už jen kolaudace.

Hana Novotná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme