Příjmy a výdaje rozpočtu se zřejmě budou měnit. Navýšení prošlo prvním čtením

Poslanecká sněmovna schválila v prvním čtení změny v letošním státním rozpočtu. Příjmy a výdaje by se měly zvýšit o 930 milionů korun. Naplánovaný schodek 112 miliard se nemění. Navrhovaná změna se týká ministerstva zdravotnictví, Českého telekomunikačního úřadu, ministerstva životního prostředí nebo státního dluhu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Poslanecká sněmovna pořádá den otevřených dveřích

Poslanecká sněmovna pořádá den otevřených dveřích | Foto: Tomáš Adamec

Poslanec František Laudát z TOP 09 neúspěšně navrhoval zamítnutí předlohy už po prvním projednávání. Podle něj vláda rozdává a nemyslí na horší časy.

„Jde to proti smyslu naší filozofie. Když je oživení, tak se mají řešit staré resty, aby v případě další krize bylo, kde si půjčit peníze. Zákon je zbytečný, dělá to salát ze státního rozpočtu. Je to zákon a má být dodržen,“ upřesnil Laudát.

Ministr financí a předseda hnutí ANO Andrej Babiš argumenty pravicové opozice odmítl.

„Zákon o státním rozpočtu stanovuje deficit 112 miliard. Snažím se dostat na 80 miliard, měl bych tedy ušetřit 32 miliard korun. Přitom jsme všechno pustili – investice, důchody, platy, výstavbu škol a školek. Peníze jsou a přitom je deficit podstatně nižší,“ konstatoval Babiš.

Věra Pfeifferová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme