Prezident Zeman se sejde s kandidátkou na ministryni pro místní rozvoj

Na Hrad se dnes přijde představit budoucí ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová. Prezident Miloš Zeman přijme náhradnici za Věru Jourovou ve tři hodiny odpoledne.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Budoucí ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a Andrej Babiš

Budoucí ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová a Andrej Babiš | Zdroj: ČTK

Žádná politička, ale odbornice, představoval vicepremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš svoji kandidátku do čela ministerstva pro místní rozvoj.

Karla Šlechtová platí za expertku na evropské fondy na Úřadu vlády. Na ministerstvu se v minulosti zabývala eurofondy. Podle Babiše má pro vedení rezortu dobré předpoklady.

„Paní Šlechtová měla v den revoluce 12 let, takže splňuje i všechna osvědčení. Nebyla nikdy členkou žádné strany ani hnutí,“ vysvětlil Babiš.

Přehrát

00:00 / 00:00

Prezident Zeman přijme na Hradě kandidátku na ministryni pro místní rozvoj Karlu Šlechtovou. Podrobnosti zjišťovala redaktorka Lenka Jansová

Šlechtová zmínila, že i jako nestraník by se řídila koaliční dohodou a ctila koaliční partnery. Upozornila také, že ministerstvo se nezabývá pouze penězi z Evropské unie.

„Ministerstvo se zabývá nejen eurofondy, o kterých všichni hovoříme, ale i ostatními agendami jako regionální rozvoj. Máme tady kraje, města, obce. Další agendou, které se ministerstvo věnuje, jsou veřejné zakázky, stavební řád, územní politika nebo cestovní ruch,“ vyjmenovala Šlechtová.

Věra Jourová doufá, že Karla Šlechtová ve funkci obstojí. Ocenila její dřívější práci na čerpání evropských fondů. Chce se s ní brzy sejít a předat jí agendu.

Karla Šlechtová | Foto: Český rozhlas

Lenka Jansová, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme