Dvěma obcím budou po volbách vládnout ženy, jako jediné sestavily kandidátku

Okarec u Třebíče a Hranice na Českobudějovicku jsou jediné dvě obce v Česku, kde po volbách nezasedne v zastupitelstvu ani jeden muž. Kandidátku tam sestavily pouze ženy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volby (ilustrační foto)

Volby (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Ženy vládnou v Hranici na Českobudějovicku skoro čtvrt století. Po letošních volbách se nic nezmění, obec nedaleko česko-rakouského pomezí povede opět starostka.

Dosavadní zastupitel Jaroslav Deutsch už kandidovat odmítá. Jsem ve věku, kdy už chci mít klid, říká Deutsch.

„Proti ženám nic nemám, pokud by tam byl chlap, který se trochu vyzná v katastru obce a takových věcech,“ dodává Deutsch.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dvěma českým obcím budou po volbách vládnout ženy, jako jediné sestavily kandidátku. V Hranicích na Českobudějovicku natáčel Ľubomír Smatana

Alespoň jeden chlap by se tam mohl objevit, protože logické myšlení ženy a muže je mnohdy někde jinde, říká hospodský Dalibor Matušek.

„Ženy tady vládnou, protože chlapi jsou z toho unavení a nechtějí se o to starat. Zatím to funguje a bude to tak asi fungovat dál,“ hodnotí Matušek.

Ľubomír Smatana, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme