Konaté se prosazuje do sestavy Sparty. Těžko se chytá, ví Matějovský

Fotbalisté Sparty vybojovali první výhru v základní skupině Evropské ligy. Ve druhém utkání porazili Young Boys Bern 3:1. A kromě výsledků může najít pražský tým na zápase i další pozitiva. Například výkon mladého záložníka Tiémoka Konatého, které se poprvé v EL představil v základní sestavě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rychlost Tiémoka Konatého na soupeře z Bernu platila

Rychlost Tiémoka Konatého na soupeře z Bernu platila | Zdroj: ČTK

„Nebylo to pro něj úplně jednoduché, v poslední době to byl jeden z prvních zápasů, kdy nastoupil v základní sestavě, ale zvládl to dobře,“ pochválil mladého fotbalistu zkušený Marek Matějovský.

Konaté už několikrát ukázal v minulých zápasech svoje kvality - i jako střídající hráč. A proti Bernu byl hodně vidět, přihrál na druhý gól a celkově dělal obraně švýcarského týmu problémy, hlavně svojí dynamikou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výkony a potenciál Tiémoka Konatého hodnotil s Markem Matějovských reportér ČRo Mirko Vasić

„To je extrémně rychlý hráč, který ví, že když si hodí míč kolem hráče, tak ho těžko bude chytat, a umí toho využít. Víme, jaké jsou jeho přednosti. Jsou zápasy, když hrajete do plných, kdy se jeho kvalita moc neprojeví, ale když je víc místa, může to rozbalit a těží z toho celé mužstvo,“ popsal přednosti záložníka Marek Matějovský.

Jako tvůrce hry se Matějovský snaží spoluhráči z Pobřeží Slonoviny na hřišti vyhovět. „Speciálně se mnou se baví, že když to nejde do nohy, ať to zkusím dávat za obranu. Je to o improvizaci, ale možností je hodně. Doufám, že to bude fungovat dál.“

Až Tiémoko Konaté ještě víc zapracuje na taktice a nebude občas bezhlavě běhat po celém hřišti, má velmi dobře předpoklady nastupovat v základní sestavě Sparty trvale.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme