Až hodinu navíc tráví řidiči při průjezdu Blešnem, kde opravují silnici

Stovky aut v kolonách. Ucpaná vesnice. To je současná každodenní situace v obci Blešno za Hradcem Králové. Silničáři tam už téměř měsíc opravují silnici první třídy číslo 11. Většina prací je stále před nimi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolony před mostem v Holýšově

Kolony před mostem v Holýšově | Foto: Lukáš Milota | Zdroj: Český rozhlas

„Já se snažím Blešnu vyhýbat, jezdím přes okolní obec Běleč. Jedině tak, protože tady je to na dlouho – až na hodinu. Ve špičce je to hrozné,“ říká Karel, který ze sousedních Nepasic dojíždí každý den do Hradce Králové do práce.

Dopravu v Blešně brzdí opravy na silnici. „V současné době se provádí první úsek silnice, pracuje se na odfrézování vozovky, následně se budou provádět sanace a kryt vozovky,“ popisuje Miluše Votroubková z krajského Ředitelství silnic a dálnic.

Blešnem projíždí na Vamberk a dál na Ostravu denně tisícovky aut, které teď stojí v dlouhých kolonách. Po pátečním jednání zástupců Ředitelství silnic a dálnic na odboru dopravy na krajském úřadě platí od pátku jiný systém kyvadlového řízení dopravy.

„Doprava bude řízena v pracovní době pracovníky podle toho, jak bude růst doprava. Přes noc to bude na semafory, ale prodlužuje se tam termín pro průjezd,“ dodává Votroubková.

Výsledkem by mělo být kratší čekání řidičů v kolonách. Silnice první třídy číslo 11 má být podle plánů silničářů opravená do konce listopadu.


Blešno u Hradce Králové

Lucie Valášková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme