Hlavní tah v Kralupech nad Vltavou prochází rekonstrukcí, řidiči musí počítat s omezením

Řidiči v Kralupech nad Vltavou na Mělnicku musí ode dneška počítat s velkým dopravním omezením. Stavbaři totiž začínají s dlouho očekávanou opravou průtahu městem. Zakážou nákladním autům vjezd na klíčovou Mostní ulici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dopravní značení, práce na silnici

Dopravní značení, práce na silnici | Foto: Filip Jandourek

Opravovaná silnice spojuje jižní a severní částí města. Takže každý, kdo jede ve směru od Prahy a potřebuje projet městem směrem na Veltrusy, Velvary nebo Mělník, jede po téhle spojnici.

Neprojedou tam nákladní auta těžší než 7,5 tuny, které musí jet objížďkou. Řidiče osobních aut by měly navádět značky.

Silnice se bude opravovat na tři etapy. Vždycky bude část ulice průjezdná. Silničáři přesto radí, aby si řidiči pokud možno naplánovali cestu jinudy. Doteď na silnici probíhaly drobné práce a doprava stála v dlouhých kolonách.

Opravy by měly skončit v létě příštího roku. Mají tam vzniknout nové kruhové křižovatky a taky nové podchody.

Obyvatelé Kralup jsou i přes komplikace rádi, že se začíná stavět. Po opravě rozbité silnice číslo 101 volají už pět let.

Stavba už měla začít v polovině letních prázdnin. Správce silnice, krajský úřad, ale po stavebních firmách požadoval spoustu doplňujících informací. To zahájení stavby o dva měsíce oddálilo.

Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme