Lyžař Dušan Kožíšek tři měsíce trénoval v Norsku, chce zpět do reprezentace

Několik posledních let byl běžec na lyžích Dušan Kožíšek součástí české reprezentace. Po minulé, nepříliš povedené sezoně ale v A týmu skončil. Ambice závodit s těmi nejlepšími měl ale pořád a na zimní sezonu se tři měsíce připravoval v Norsku. Teď by se rád vrátil do reprezentačního výběru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

něžec na lyžích Dušan Kožíšek

něžec na lyžích Dušan Kožíšek | Foto: Tomáš Kohout | Zdroj: Český rozhlas

„Trénoval jsem sám i s distančními závodní, biatlonisty i sprintery. O partnery na trénink nebyla nouze. Trénoval jsem podle sebe a absolvoval jsem i série závodů, takže jsem se neflákal,“ popisuje Dušan Kožíšek své působení v norském Oslu.


Nejčastěji v okolí legendárního Holmenkollenu dřel spolu se členy týmu Job Zone. A léta stráveného na severu rozhodně nelituje. „Určitě to byla příjemná změna. Člověk vypadl ze stereotypu, dozoru a řádu. Bylo na mně, co a kde budu dělat. Bavilo mě to.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Změnu v systému přípravy Dušana Kožíška zjistil reportér ČRo David Nyč

I radost z tréninku teď může pomoci jilemnickému rodákovi také ve zdolávání cílů pro následující zimu. Kožíšek by rád, aby se jeho jméno znovu objevovalo - pokud možno co nejvýše - ve výsledkových listinách těch nejprestižnějších závodů.

„Rád bych se ve své výkonnosti posunul zpátky nahoru, jezdil závody Světového poháru a kvalifikoval se ve sprintech. Vrchol a sen by byl jet dvojice na MS. Kdyby to vyšlo mně i parťákovi, dá se do šestky zabojovat,“ dodává závodník Dukly Liberec, který má z týmového sprintu na MS dokonce dvě bronzové medaile.

Jestli je schopný se znovu přiblížit nejvyšším příčkám, to ukáže až samotná sezona. Z Norska si ale Dušan Kožíšek přivezl dobrou formu, což potvrdil na nedávném mistrovství republiky na kolečkových lyžích stříbrnou medailí a dvěma čtvrtými místy.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme