Provizorní elektrické vedení u Velkého Meziříčí do zimy nahradí 15 nových sloupů

Elektrické sloupy u Velkého Meziříčí, které loni nevydržely nápor mrazu, budou do zimy na svém místě. Pracovníci už položili základy patnácti nových sloupů. Elektřinu zatím přenáší provizorní vedení.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elektrické vedení

Elektrické vedení | Foto: Jana Matznerová

V noci 19. prosince si dispečeři všimli, že patnáct vodičů u Velkého Meziříčí je pokryto několikakilogramovou vrstvou ledu. Snažili se je zahřívat, ale sloupy nápor nevydržely a rozlomily se v půli.

Situaci zhoršil také projíždějící mladík, který se se svým autem do spadlých drátů doslova zamotal. Naštěstí už v nich nebylo napětí.

Energetici pak na místě vztyčili provizorní sloupy, které ukotvili do země lanovými kotvami. Nové sloupy se od těch původních ale prakticky lišit nebudou, potvrzuje mluvčí společnosti E.ON Vladimír Vácha.

„Nedá se říct, že ty, co tam byly, byly nějak neodolné. Meteorologické podmínky, která tam byly, byly tak specifické, že ať bychom tam dali cokoli, nebylo by to řešení,“ vysvětluje.

Na nových sloupech začali technici pracovat teprve nedávno, do začátku zimy by ale práce měla být hotová.

Anna Maňourová, Kristina Lamperová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme