Jiří Sekáč cítí, že se zlepšuje, čeká ho premiéra v NHL

V první hrací den nového ročníku NHL si do statistik zapíše svůj první start Jiří Sekáč. Dvaadvacetiletý útočník se i díky skvělým výsledkům fyzických testů dostal to týmu Montrealu Canadiens a hned na úvod ho čeká zápas proti rivalovi z Toronta.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Sekáč slaví gól v přípravném zápase na NHL

Jiří Sekáč slaví gól v přípravném zápase na NHL | Zdroj: Reuters

„Severoamerický hokej je jiný, ale myslím, že jsem připraven naskočit do NHL,“ říká Jiří Sekáč, který se prosadil do prvního týmu Montrealu a začne svou první sezonu v kanadsko-americké hokejové soutěži.

Na úvod čeká českého nováčka prestižnější zápas. Canadiens totiž začnou novou sezonu NHL proti odvěkému rivalovi z Toronta. „Na ledě se cítím stále lépe, snažím se týmu pomoci hlavně v osobních soubojích,“ našel dvaadvacetiletý útočník svou největší přednost.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rozjezd Jiřího Sekáče v NHL sleduje reportér ČRo František Kuna

Odborníci jsou v NHL ze Sekáče příjemně překvapeni, český reprezentační útočník navíc během letní přípravy překonal historický rekord Canadiens ve vytrvalosti. I díky tomu se bývalý hráč pražského Lva a účastník posledního MS dostal do prvního týmu Canadiens.

„Doufám, že se trenérům a celé organizaci líbí styl, jakým hraju a jak na sobě pracuju. Trochu cítím, že se zlepšuji. Je to mnohem lepší než na začátku,“ věří Jiří Sekáč, který musel ve své hře leccos změnit, evropský styl je odlišný, zkušenosti z Kontinentální ligy se jistě hodí, ale hokej v Kanadě a Americe je něco jiného.

Hokejová NHL začíná, Jágr bude útočit na hranici 1800 bodů

Číst článek

„Když držím puk moc dlouho, je to moc těžké. Není tolik času jako v jiných soutěžích. Snažím se puk dávat rychle od hole, rozhodně to musím dělat rychleji než na nováčkovském kempu a než na začátku hlavního kempu,“ říká dvaadvacetiletý útočník, který v noci na zítřek nastoupí ke svému prvnímu zápasu v NHL s číslem 26 na zádech.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme