Byl to svátek, říká po zápase s Barcelonou kapitánka Slavie Pěničková

Fotbalistky Slavie sice v úvodním utkání Ligy mistryň s Barcelonou prohrály 0:1, i tak si kapitánka Slavie Blanka Pěničková utkání před v Česku rekordní návštěvou na ženském fotbale nemohla vynachválit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tréner slávistických fotbalistek Anton Mišovec a kapitánka Blanka Pěničková na tiskové konferenci před zápasem s Barcelonou

Tréner slávistických fotbalistek Anton Mišovec a kapitánka Blanka Pěničková na tiskové konferenci před zápasem s Barcelonou | Foto: Pavel Jiřík ml.

Pražanky dlouho držely naději na překvapivou remízu, v 82. minutě ale dostaly gól po rohovém kopu, na který už nedokázaly odpovědět.

Blanko, mluvilo se o tom, že utkání s Barcelonou pro vás bude velkým svátkem. Bylo tomu tak?

Pro mě to byl ten největší svátek. A doufám, že to byl i svátek českého ženského fotbalu. Takovou návštěvu historie určitě nepamatuje. Doufám, že jsme neudělaly ostudu a zápas byl reklamou na ženský fotbal.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Blankou Pěničkovou si po zápase s Barcelonou povídal Martin Charvát

Na český ženský fotbal chodí maximálně stovky diváků. Dnes v Edenu bylo 4200 diváků…

Na začátku byla samozřejmě trochu roztřepaná kolena, ale je neuvěřitelné, jak dav dokáže hnát dopředu. Myslím, že tak polovinu týmu chytaly křeče, ale před diváky zápas prostě nejde odchodit. Fandové vyhecují ještě k většímu výkonu a snaze porvat se o každý míč.

Slávistický kotel je známý svým fanděním. Je lepší hrát na straně, která je proti divákům, nebo s nimi za zády?

Ani jsem to nevnímala. Stadion je uzavřený a povzbuzování se tam rozléhá, takže ať jste na jakékoli části hřiště, tak fandy slyšíte a srdce vám buší. Je to nesmírně krásný pocit.

Nakonec jste prohrály gólem po rohu v 82. minutě. Jak byste zhodnotila zápas?

V první půli jsme měly míč na kopačkách častěji než po přestávce, kdy nám už docházely síly. Hrály jsme pak bez míče proti soupeři, který o míč přijde jen zřídka. Nicméně jsme bojovaly a snažily se udržet remízu co nejdéle. Je velká škoda, že jsme neudržely remízu až do 90. minuty, ale takový je fotbal.

Vy jste fanynkou Barcelony a dobře tak víte, jaký hraje fotbal. Podobala se hra barcelonských žen tomu, co předvádí Messi a spol.?

Mám pocit, že jo. Kolikrát jsme se za nimi otáčely. Klasická barcelonská rotace tam byla, stejně jako krátké přihrávky. Jejich technická dovednost je na velmi vysoké úrovni. Rozhodně jsem nebyla zklamaná.

Jak vidíte odvetu? Porážka 0:1 není nikdy v pohárových dvojzápasech ideální.

Nechtěly jsme v domácím zápase dostat gól, což se nám nepovedlo. Odveta bude o to těžší, my se ale nevzdáváme. Můžeme dát gól na začátku zápasu a bude to otevřené. Rozhodně tam nepojedeme odevzdaně.

Tereza Kožárová ze Slavie (uprostřed) se snaží udržet míč před hráčkami Barcelony | Foto: ČTK

Martin Charvát, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme