Cyklista Andy Schleck ukončil kvůli zranění kariéru

Vítěz Tour de France z roku 2010 Andy Schleck oznámil konec kariéry. Lucemburský cyklista se loučí s pelotonem v 29 letech nedobrovolně kvůli vážnému zranění kolena. Schleck nezávodil od července, kdy měl ve třetí etapě Tour de France těžký pád. Po něm se podrobil operaci kolena, ale kvůli poničené chrupavce se už k cyklistice nevrátí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tour de France

Tour de France | Foto: Jiří Hošek

Mladší z bratrů Schlecků byl jedinečným cyklistou mezi mladíky, téměř na každém závodě sbíral bílý dres pro jezdce do 24 let. I s ním si dojel pro druhé místo na Giro d’Italia 2007 a na Tour de France 2009.

Svůj největší úspěch, vítězství na Tour o rok později, si ale příliš neužil. Dostal ho totiž až dodatečně za diskvalifikaci Alberta Contadora. Přímý souboj s Contadorem prohrál v 15. etapě závodu při stoupání na Port de Bales, kde mu spadl řetěz.

Contador v tu chvíli vedoucímu muži průběžné klasifikace ujel a Schleck už ztrátu nedojel. Díky tomu se Španěl dostal do žlutého dresu, který už do konce závodu v Paříži nepustil.

Po sérii zranění, která začala před dvěma lety, se už ale Schleck nikdy nedostal do stejné formy a kariéru v 29 letech ukončil.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme