Hrozivé zranění hradeckého Mikuše otřáslo zápasem Slavie s Mountfieldem

Hokejisté Hradce Králové se sice z Prahy vraceli se třemi extraligovými body za výhru 5:1 na Slavii, ale bez Petera Mikuše. Slovenský obránce totiž musel po střetu s Tomášem Mickou zůstat v nemocnici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hradecké hráče vyděsil stav spoluhráče Petera Mikuše (ilustrační foto)

Hradecké hráče vyděsil stav spoluhráče Petera Mikuše (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

V 5. minutě se na Slavii zastavil nejen čas, ale asi i tep všech přítomných. Tomáš Micka srazil hostujícího Petera Mikuše, slovenský obránce zůstal ležet na ledě a objevila se pod ním kaluž krve.

„Byl jsem blízko a viděl jsem, že nikdo nejde Peterovi na pomoc, tak jsem tam skočil ze střídačky. Krev tekla pod Petera a my moc neviděli, co se děje. Doktor Tomáš Vyskočil mu pak hned přiložil ručník,“ komentoval obránce Hradce Králové Jiří Vašíček.

Přehrát

00:00 / 00:00

Peter Mikuš opustil po střetu s Tomášem Mickou led pražské 02 areny na nosítkách

Micka, který za střet dostal trest na pět minut a do konce utkání, se o zdravotní stav protihráče zajímal.

„Peter komunikoval a věděl, kde je. Když zavrávoval, tak jsme ho podrželi. Míca se s Peterem spíš srazil. Mluvil jsem s ním a říkal, že Peterovi pošle esemesku. Pro Mícu to je asi nejhorší,“ doplnil Jiří Vašíček.

Zranění Petera Mikuše, i když vypadalo hrozivě, je typicky hokejové. „Má otřes mozku a zlomený nos. Je v nemocnici a ještě v ní zůstane,“ popsal potíže svého svěřence trenér Draisaitl.

Z hrozivého momentu vznikla i působivá chvilka. Když Mikuš pomalu mizel v útrobách stadionu na nosítkách, zdviženou rukou dal všem přítomným najevo, že děkuje za skandovaný potlesk a bude v pořádku. Ve sportu jsou prostě někdy chvíle, které přebijí i vítězství na soupeřově ledě.


František Kuna, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme