V nominaci na Fed Cup jsou i Plíšková a Hlaváčková s Hradeckou

Kapitán českých tenistek Petr Pála oznámil širší nominaci na finále Fed Cupu proti Německu. Podle očekávání na soupisku k oporám Petře Kvitové a Lucii Šafářové přiřadil také Karolínu Plíškovou, která se těší dobré formě. Překvapením je ale nominace deblistek Andrey Hlaváčkové s Lucií Hradeckou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková vyhrála 10 z posledních 11 zápasů

Karolína Plíšková vyhrála 10 z posledních 11 zápasů | Zdroj: Reuters

Dvaadvacetiletá Plíšková se v letošní sezoně probojovala pětkrát do finále, v Soulu a o víkendu v Linci dokonce získala titul. I přesto, že do dvouher počítá Pála hlavně s Kvitovou a Šafářovou, 22letá tenistka z Loun může český tým vyztužit.

Se jmény Hlávačkové s Hradeckou se ale na soupisce nepočítalo. Úspěšný pár se na podzim rozpadl a jejich rozchod nebyl bez emocí.

Hlaváčková, která zkoušela neúspěšně hrát také s Šafářovou, vyhrála nedávno turnaj v Pekingu po boku domácí hráčky Pcheng Šuaj. Hradecká hrála většinu sezony s Michaelou Krajickovou z Nizozemska. České deblistky si před Fed Cupem zahrají čtyřhru na menších turnajích ITF.

Andrea Hlaváčková bude znovu hrát s Lucií Hradeckou, připraví se na Fed Cup

Číst článek

Zúženou nominaci oznámí kapitán Pála deset dnů před losováním zápasů, ale ještě hodinu před ním může složení kvarteta změnit.

Zápas o titul proti Německu, s kterým má český celek pozitivní bilanci 6:1, se uskuteční 8. a 9. listopadu v pražské O2 areně.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme