Ivan Lendl Berdycha trénovat nebude, je zaneprázdněný

Legendární tenista Ivan Lendl nebude trénovat současnou českou jedničku Tomáše Berdycha. Oba se na tom dohodli na dnešní schůzce v areálu Sparty v pražské Stromovce. Berdycha tak bude dál trénovat Tomáš Krupa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Berdych finále v Pekignu proti skvělému Djokovičovi nezvládl, v žebříčku přišel o šesté místo

Tomáš Berdych finále v Pekignu proti skvělému Djokovičovi nezvládl, v žebříčku přišel o šesté místo | Zdroj: Reuters

„Dnes jsem s Ivanem Lendlem mluvil o tenise. Výsledek? Rád by mi pomohl, ale má moc práce,“ napsal Tomáš Berdych na svůj twitterový účet a ukončil tak spekulace o případné spolupráci.

„Teď mě čeká turnaj ve Švédsku, soustředím se na cíl postoupit na turnaj mistrů. Případné rozšíření týmu budu řešit po skončení sezóny,“ dodal Berdych, který drží sedmou pozici světového žebříčku a má velkou šanci dostat se na závěrečný turnaj sezony do Londýna.

Kromě rozhovoru o spolupráci strávili i hodinu na kurtu společným tréninkem. „Mrzí mě, že nemohu věnovat Tomášovi dostatečné množství času tak, abych efektivně pomohl jeho kariéře,“ komentoval odpoledne osminásobný grandslamový vítěz Lendl.

Čtyřiapadesátiletý Ivan Lendl trénoval od konce roku 2011 Brita Andyho Murrayho, který pod jeho vedením získal olympijské zlato a dva grandslamové tituly z US Open a Wimbledonu, spolupráci ukončili v březnu tohoto roku.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme