Ve Žďáru nad Sázavou zřejmě útočila stejná žena jako předloni v Havířově

V obchodní škole ve Žďáru nad Sázavou ráno nejspíš útočila stejná žena, která před dvěma lety ohrožovala děti ve škole v Havířově. Při dnešním útoku jeden student zemřel a další dvě studentky jsou zraněné. Při následném zásahu byl zraněn i jeden z policistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po útoku 26leté ženy zemřel ve žďárské střední škole student

Po útoku 26leté ženy zemřel ve žďárské střední škole student | Zdroj: ČTK

Šestadvacetiletá žena z Ostravska si podle policistů vybrala žďárskou obchodní školu náhodně, neměla k ní žádný vztah. Do školy se dostala dveřmi, které se otevírají na čip. Prošla spolu se studenty a podle očitých svědků byla pod vlivem drog. Nožem potom zaútočila na studenty.

Pravděpodobně jde o stejnou psychicky nemocnou ženu, která před dvěma lety ohrožovala děti ve škole v Havířově. Mladá žena se v květnu 2012 dostala do školní jídelny základní školy a chtěla odvést jednu že školaček. Do cesty se jí postavila vychovatelka a ozbrojená žena ji jedenáctkrát bodla do břicha.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve Žďáru nad Sázavou útočila zřejmě stejná žena jako před dvěma roky v Havířově. Informace od reportérů ČRo Daniela Zacha a Ivy Havlíčkové

Útočnice pak sedmiletou dívku držela jako rukojmí, dokud ji během rychlé akce neosvobodila speciální jednotka. Policisté útočnici následně obvinili z pokusu o vraždu a braní rukojmí.

Žena byla psychicky nemocná, mluvilo se o schizofrenii, a její stíhání proto bylo zastaveno. Soud pak rozhodl o jejím umístění v psychiatrické léčebně v Opavě.

V únoru letošního roku opavský soud povolil její propuštění. Podle mluvčího soudu Tomáše Kamradka rozhodly lékařské posudky a fakt, že se žena měla vrátit k matce. Nadále se měla léčit ambulantně.

Útočnice ve škole ve Žďáru nad Sázavou pobodala tři studenty, jeden zemřel

Číst článek

„Lékařská stanoviska vyznívala pro tu paní velmi příznivě v tom smyslu, že měla náhled na tu svoji bludnou produkci, uvědomovala si jakoby nesprávnost svého počínání a zároveň byla schopná celé té věci litovat a uvědomit si, že jednala pod vlivem těch bludů a bludné produkce, která se u ní v té době objevovala,“ uvedl dnes mluvčí opavského soudu.

Čekající před školou ve Žďáru nad Sázavou, kde po útoku nožem zemřel student | Foto: Hana Mikulincová

mta, Iva Havlíčková, Daniel Zach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme