Lobbista Roman Janoušek nastoupí do vězení minimálně o týden později

Nástup lobbisty Romana Janouška do vězení se odkládá. Pražský vrchní soud potřebuje ještě alespoň týden na vyhotovení rozsudku. Původně to měl stihnout do dneška.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lobbista Roman Janoušek

Lobbista Roman Janoušek | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Janoušek dostal v polovině září trest 4,5 roku vězení a zákaz řízení na sedm let. Před dvěma lety totiž autem pod vlivem alkoholu srazil ženu.

„Lhůta pro vypracování rozhodnutí je v tomto případě ve všech trestních věcech 20 pracovních dnů. Včerejšího dne předsedkyně senátu, která spolu se svým senátem soudila v mezidobí několik trestních věcí, požádala náměstka pro věci trestní našeho soudu o prodloužení lhůty,“ vysvětlil mluvčí soudu Jan Fořt, proč soudkyně nestihla vypracovat rozsudek v termínu.

Janoušek měl podle Práva minulý týden strávit kvůli zdravotním potížím několik dní v nemocnici. Kvůli nim by se mohl jeho nástup do věznice ještě zdržet.

Kauza Roman Janoušek | Foto: Český rozhlas

Pavla Firbacherová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme