Penta kupuje polovinu vydavatelství slovenského deníku Sme. Novináři na protest odcházejí

Ze slovenského deníku Sme odchází jeho vedení. Novináři tak protestují proti vstupu investiční skupiny Penta do vydavatelství novin. Bojí se, že s novým vlastníkem už list nebude nezávislý.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výběr z denního tisku, noviny

Výběr z denního tisku, noviny | Foto: Tomáš Vodňanský | Zdroj: Český rozhlas

Vydavatel slovenského deníku Sme má nového spolumajitele. Padesátiprocentní podíl ve firmě Petit Press koupila dceřiná společnost agentury Sita a obchod financovala investiční skupina Penta.

Právě její podíl na transakci kritizovali redaktoři listu Sme. Šéfredaktor a jeho čtyři zástupci už oznámili odchod z vlivného listu. Chtějí založit nový nezávislý deník.

Podobně uvažují o svém konci ve Sme další desítky redaktorů. Tvrdí, že společnost Penta není zárukou svobodné žurnalistiky. Vydavatelství Petit Press má kromě deníku Sme ve svém portfoliu také řadu regionálních novin.

Titulní strana středečního vydání deníku Sme | Foto: sme.sk

Petr Vavrouška Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme