Hokejisté Třince vyhráli poosmé v řadě, Sparta prohrála s Litvínovem

Třinečtí Oceláři prodloužili svou vítěznou sérii v hokejové extralize už na osm zápasů, další tři body získali na ledě trápícího se Zlína. Opačný problém mají Vítkovice, které s Mladou Boleslaví prohrály už šestý zápas v řadě. Souboj o druhé místo v tabulce mezi Spartou a Litvínovem rozhodl jediný gól.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinečtí hokejisté vyhráli ve Zlíně už svůj osmý zápas v řadě

Třinečtí hokejisté vyhráli ve Zlíně už svůj osmý zápas v řadě | Zdroj: ČTK

Zlínský mistr loňského ročníku držel s vedoucím týmem tabulky vyrovnaný stav pouze jednu třetinu, po přestávce už se ale dostal do vedení Třinec díky trefám Rufera a Adamského. Ve 3. třetině se v dresu Ocelářů prosadili ještě Orsava s Irglem a pojistili výhru 4:0.

Klíčovým faktorem zápasu byly přesilové hry Zlína, které domácí nedokázali využít, naopak při nich dvakrát inkasovali. Po dvanácti kolech má Třinec v tabulce extraligy už 31 bodů.

Černou sérii naopak zažívá další severomoravský tým z Vítkovic, který v domácím prostředí nestačil na Mladou Boleslav. Středočeši rozhodli o svém vítězství během dvou minut v úvodu druhé části hry, kdy zmatky v domácí obraně využili Dominik Pacovský a Richard Jarůšek. Ve 40. Minutě zvyšoval Peter Tršta už na 3:0.

Naději pro Vítkovice zajistil po sedmi minutách poslední části hry Michael Vandas, o pět minut později ale Pavel Musil přesnou střelou rozhodl o výhře Mladé Boleslavi 4:1. Vítkovice prohrály už šestý zápas za sebou.

Litvínov uhájil ledě pražské Sparty druhé místo v extraligové tabulce. Zajistil mu to jediný gól, který vstřelil v šestnácté minutě Pavel Písařík. Velký podíl na třech bodech pro Severočechy má i brankář Pavel Francouz, který vychytal své druhé čisté konto v sezoně.

Pardubice a Brno využily domácí prostředí

Daří se i hokejistům Pardubic, kteří proti Plzni zvítězili ve třetím z posledních čtyř zápasů. V domácí hale sice Pardubice dvakrát vedly díky gólům Havlíka a Endála, Plzeň ale dokázala vždy vyrovnat.

Až 73 sekund rozhodla pardubická opora Petr Sýkora, který ujel plzeňské obraně a rozhodl o domácím vítězství 3:2 a posunu na třetí místo tabulky.

Kometa Brno si v domácím prostředí zastřílela proti pražské Slavii. Pražané nekladli příliš velký odpor a skóre jednoznačného zápasu se po šedesáti minutách zastavilo na výsledku 7:1.

V posledním zápase dnešního programu zvítězil královéhradecký Mountfield v Olomouci 4:2. O porážce Hanáků rozhodl tři a půl minuty před koncem šikovnou tečí Roman Kukumberg. Konečnou podobu dal výsledku Tomáš Knotek trefou do prázdné branky.

12. kolo hokejové extraligy:
PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 28. Rufer (Linhart, Kreps), 31. Adamský, 41. Orsava (Adamský, Galvas), 57. Irgl (Polanský, Nosek). Rozhodčí: Hribik, Mrkva - Bryška, Skopal. Vyloučení: 7:8, navíc Linhart, Rákos (oba Třinec) oba 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 3603.

HC Vítkovice Steel - BK Mladá Boleslav 1:4 (0:0, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky: 48. Vandas (Šenkeřík, M. Hlinka) - 22. Pacovský, 24. Jarůšek (Klimenta), 40. Trška (D. Výborný, Robar), 53. Musil (M. Látal). Rozhodčí: R. Čech, Wagner - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4088.

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 16. Písařík (Piroš, Jurčík). Rozhodčí: Hejduk, Pešina - Bláha, Špůr. Vyloučení: 5:4, navíc Klimek (Sparta) 10 min. Bez využití. Diváci: 5747.

HC ČSOB Pojišťovna Pardubice - HC Škoda Plzeň 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Havlík (Nahodil, Benák), 38. Endál (Ščotka), 59. P. Sýkora (Tybor) - 18. M. Dvořák (Johnson, T. Sýkora), 51. T. Sýkora (M. Dvořák, Kubka). Rozhodčí: Homola, T. Horák - Suchánek, Brejcha. Vyloučení: 1:5. Bez využití. Diváci: 7246.

HC Kometa Brno - HC Slavia Praha 7:1 (2:0, 2:0, 3:1).
Branky a nahrávky: 5. Koreis (Vondráček, Burian), 14. Wasserbauer, 29. P. Ton (J. Hruška), 30. Ptáček (Kempný, V. Němec), 43. P. Ton, 51. Kusko (Wasserbauer, P. Mrázek), 58. Kempný (Vondráček) - 56. Barák (T. Doležal). Rozhodčí: Lacina, Šindler - Kis, Lučan. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. Diváci: 6604.

HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 27. Cibák (Kucharczyk, Marosz), 33. Hrňa z tr. střílení - 18. Kudrna (Vydarený, Šimánek), 40. Skokan (Pláněk, Dej), 57. Dietz (Kukumberg), 60. Knotek (Dej, Kukumberg). Rozhodčí: Hradil, R. Polák - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:1. Diváci: 3913.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme