Welsche těší, že Nymburk narazí v Eurocupu na jiný styl basketbalu

Basketbalisté Nymburku zahájí na palubovce francouzského Nancy už svoji osmou sezonu v Eurocupu. V roli favorita ale dnes večer rozhodně nebudou. Hlavně proto, že se českým mistrům vstup do nové sezony vůbec nevydařil. Na první výhru v mezinárodní konkurenci museli čekat pět zápasů, dočkali se až v utkání VTB ligy proti Astaně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Nymburka v utkání s Fuenlabradou Madrid

Basketbalisté Nymburka v utkání s Fuenlabradou Madrid | Foto: Vladimír Šigut

„Pro tým to může být nový impulz. Eurocup začíná od nuly, v Nancy nebude záležet na tom, jestli jsme prohráli v Petrohradu nebo v Samaře,“ říká jeden z nejzkušenějších hráčů, který vůbec běhá po českých palubovkách Jiří Welsch.

Po vypadnutí z kvalifikace o Euroligu se totiž Středočechům nepodařilo rozjet se do vítězného rytmu ani v mezinárodní VTB lize. Výhra nad Astanou ale přišla po předchozích nezdarech s Krasnodarem, Petrohradem a Samarou v pravý čas.

Přehrát

00:00 / 00:00

S basketbalistou Nymburka Jiřím Welschem před úvodním zápasem Eurocupu mluvil Michal Jurman

Nymburští basketbalisté věří, že z vítězné vlny nespadnou zpět do moře nezdarů ani ve Francii.

„Těším se hlavně na cestování jiným směrem a na jiné podnebí, v Rusku se mi nelíbí. Také se těším na to, že se setkáme s jiným stylem basketbalu. Bude to trochu něco jiného, ale je na co se těšit,“ upozorňuje Welsch, že účast v Eurocupu bere Nymburk i jako vítané zpestření úmorného a mnohdy i nudného cestování napříč Ruskem v mezinárodní VTB lize.

Hráči francouzského Nancy se ale kvůli této skutečnosti nestanou rázem štědrým hostitelem, kterému nezáleží na výsledku utkání. O to víc, že v Nancy museli fanoušci na účast v pohárové Evropě rok čekat a letos tak rozhodně nechtějí dělat Lotrinsku v Eurocupu ostudu.

Nymburk trápí zranění posil

V tomto duchu jsou tak na tom jistě stejně jako Nymburk, který prošel v létě velkou obměnou kádru. Očekávané výsledky se ale zatím nedostavily.

„Hodně nových kluků se v přípravě potýkalo se zdravotními problémy a Chris Burns, který měl být jedním z největších tahounů, v podstatě neodehrál s výjimkou přípravy v Polsku ani jeden zápas. Jestli s ním bude tým silnější, se ukáže až při hře během sezony,“ dodává Welsch.

Souboj o basketbalového krále zvířat mezi nymburskými Lvy a francouzskými Pumami začne v Nancy ve 20.30.

Michal Jurman, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme