Sparta odvetu ženské Ligy mistrů nezvládla, vypadly i fotbalistky Slavie

Mezi 16 nejlepších týmů ženské Ligy mistrů nepostoupil ani jeden český zástupce. Zatímco fotbalistky Slavie po domácí prohře před týdnem prohrály v Barceloně jednoznačně 0:3, sparťanky měly celý zápas s litevským týmem Gintra Universtitetas převahu a o postup přišly v penaltovém rozstřelu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráčky Sparty ani Slavie mezi 16 nejlepších týmů ženské LM nepostoupily

Hráčky Sparty ani Slavie mezi 16 nejlepších týmů ženské LM nepostoupily | Foto: Pavel Jiřík ml.

Po remíze na hřišti litevského týmu měly fotbalistky Sparty v domácí odvetě místy až drtivou převahu, po prvním poločase ale prohrávaly, když se po nepokrytém centru prosadila hráčka Universitetas Rasa Imanalijevová.

Druhý poločas odstartovala Sparta obrovským náporem a v 59. minutě vyrovnala po rohovém kopu Petra Bertholdová. Pražanky ale nedokázaly proměnit žádnou z dalších šancí, a přestože měly za zápas 32 střeleckých pokusů, dospěl zápas k penaltám.

I při rozstřelu byl postup blízko. Karolína Křivská mohla rozhodnout, ale místo toho nechala vyniknout brankářku soupeře. V šesté sérii pak Krejčiříková penaltu neproměnila a hostující kapitánka Rasa Imanalijevová rozhodla o postupu týmu Gintra Universitas.

Šance vedoucího týmu české ligy Slavie na postup byla menší. Sešívané hráčky totiž před týdnem prohrály s Barcelonou na vlastním hřišti a katalánský klub svou kvalitu potvrdil i v domácí odvetě. Mezi 16 nejlepších týmů ženské Ligy mistrů postupuje Barcelona po výhře 3:0.

Odvetné utkání 1. kola play-off fotbalové Ligy mistryň:
FC Barcelona - Slavia Praha 3:0 (2:0)
Branky: 20. Alexia, 27. Sonia, 57. Romero. První zápas: 1:0, postoupila Barcelona.

Sparta - Gintra Šiauliai 1:1 po prodl. (1:1, 0:1), na pen. 4:5
Branky: 59. Bertholdová - 37. Imanalijevaová. První zápas 1:1, postoupila Gintra.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme