Basketbalisté Nymburka vstup do Eurocupu nezvládli, v Nancy prohráli 76:78

Po nepovedeném startu do VTB ligy se basketbalistům Nymburka nepodařil ani první zápas nového ročníku Eurocupu. Ve francouzském Nancy nedokázali zvrátit domácí náskok a v těsné koncovce prohráli o dva body.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Nymburka v eurocupovém utkání s Rigou (Chester Tre Simmons, Radek Nečas, Petr Benda)

Basketbalisté Nymburka v eurocupovém utkání s Rigou (Chester Tre Simmons, Radek Nečas, Petr Benda) | Foto: David Kubíček

V první čtvrtině dokázali hráči Nymburka rychle stáhnout osmibodový náskok, kteří si domácí vypracovali. Druhou desetiminutovku ale Nancy vyhrálo 20:11 a po poločase mělo při stavu 37:28 devítibodový náskok.

Středočeši zvládli lépe třetí čtvrtinu, ve které se dokázali dotáhnout na rozdíl jediného bodu, a necelé 3 minuty před koncem po střele Chestera Simmonse dokonce vyrovnali. Dvaatřicetiletý Američan ale další útok pokazil a odmítl šanci dostat Nymburk do vedení.

Nancy se díky střele Dariuse Adamse dostalo do těsného vedení, které si v poslední minutě plné trestných hodů udrželo. Francouzský tým vyhrál 78:76.

Po zápase v Nancy čeká Nymburk v Eurocupu ještě devět zápasů, ten první odehrají příští úterý v pražské Tipsport Areně proti německému Oldenburgu.

Utkání 1. kola skupiny C Evropského poháru basketbalistů:
Nancy - Nymburk 78:76 (17:17, 37:28, 57:54)
Nejvíce bodů: Adams 22, Pietrus 16, Falker 15, Duggins 13 - Simmons a Raivio po 13, Benda 10, Rančík a Stutz po 9. Fauly: 17:21. Trestné hody: 23/20 - 20/19. Trojky: 4:7. Doskoky: 34:36.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme