Prahu rozsvítí festival světla Signal. Mezi projekcemi bude i vzducholoď Světlušky

V Praze dnes večer startuje Festival světla Signal. Do neděle nabídne divákům čtyři projekce a více než dvacet světelných uměleckých děl. Slavnostní zahájení začíná v 19 hodin na Staroměstském náměstí. Organizátoři tam spustí takzvaný videomapping na Palác Kinských. Do festivalu se zapojil i Nadační fond Českého rozhlasu a jeho sbírka Světluška.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Festival světla a videomappingu v Olomouci

Festival světla a videomappingu v Olomouci | Foto: Festival světla a videomappingu

V pražské Galerii Myslbek najdete obří světluščí svítící vzducholoď. „Světluška má světelnou instalaci, kterou pro nás vyrobil scénograf Hynek Dřízhal. Jedná se o svítící vzducholoď, která má svůj světlený program,“ upřesňuje vedoucí sbírky Světluška Linda Vaňková.

„Diváci, kteří přijdou na Signal festival do pasáže Myslbek na Praze 1., ji tam uvidí. Bude instalovaná ve výšce a bude osvětlovat temný prostor,“ doplňuje Vaňková.

Pro letošní Signal festival vznikly nové velkoformátové projekce na fasády domů a více než 20 světelných děl. Přijedou i videomappingoví umělci z Austrálie, kteří rozsvítili slavnou budovu opery v Sydney.

Podle ředitele akce Martina Pošty se v Praze dočkáme duhy nad Ovocným trhem nebo Krakena ve Vltavě.

„Kraken je speciálně vytvořená světelná instalace fiktivního charakteru, která se bude nacházet blízko Karlova mostu pod vodou. Je to poměrně rozsáhlý objekt, který bude pod hladinou Vltavy světélkovat,“ dodává Pošta.

Marie Reslová, Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme