ANO a Volba pro Teplice chtějí odstavit z čela města Kuberu

V Teplicích nemá jako vítěz voleb jednoduchou pozici dlouholetý primátor Jaroslav Kubera z ODS. Hnutí ANO 2011 a Volba pro Teplice ho už v čele města nechtějí. Pro občanské demokraty nebude vůbec jednoduché sestavit koalici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Senát schválil ústavní žalobu na Klause pro velezradu. Jaroslav Kubera

Senát schválil ústavní žalobu na Klause pro velezradu. Jaroslav Kubera | Foto: Filip Jandourek

Jaroslav Kubera dosavadní průběh jednání nechce komentovat. ODS má v Teplicích osm zastupitelů a potřebuje nejméně dalších šest, aby měla v zastupitelstvu většinu.

V úvahu připadá spojení se třemi sociálními demokraty, dvěma zástupci TOP 09 a čtyřmi za ANO.

Jenže právě ANO nechce, aby primátorem zůstal Jaroslav Kubera, a odmítá i to, aby ODS měla v radě většinu. Jen tak je podle dvojky na kandidátce Tomáše Jarolíma možné změnit styl vedení města. Stejně to vidí i Volba pro Teplice.

Přehrát

00:00 / 00:00

Povolební vyjednávání v Teplicích sleduje Gabriela Hauptvogelová

Variantu menšinové koalice ODS, ČSSD a TOP 09 s podporou tří komunistů v zastupitelstvu zase vylučuje lídr TOP 09 Petr Měsíc. Podle něj žádná spolupráce s KSČM stejně jako s jedním zastupitelem Strany pro sport a zdraví pro jeho stranu nepřipadá v úvahu.

Prevděpodobná není ani koalice bez ODS. Druhá Volba pro Teplice by svých šest mandátů musela spojit s ANO, ČSSD a TOP 09, dohromady by měly 15 křesel. Sociální demokraté ale spíše preferují koalici s ODS. Volbu pro Teplice totiž podle Dagmar Waicové považují za nečitelnou a dávají přednost zkušenějším politikům.

Gabriela Hauptvogelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme