Nad Vrběticemi krouží vrtulník s termovizí. Hledá další funkční výbušniny

Další výbuchy se v noci i přes den ozývaly ze zničeného muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku. Nad oblastí teď krouží vrtulník s termovizí. Policie stále pohřešuje dvojici mužů pracujících pro ostravskou firmu, která sklad provozuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Z muničního skladu ve Vrběticích se v noci na 17. října ozvaly další dvě exploze. Výbuch areál předchozí den dopoledne zničil. Pohled na místo z policejního vrtulníku.

Z muničního skladu ve Vrběticích se v noci na 17. října ozvaly další dvě exploze. Výbuch areál předchozí den dopoledne zničil. Pohled na místo z policejního vrtulníku. | Zdroj: ČTK

Desítky policistů střeží zničený muniční sklad a jeho okolí ve Vrběticích na Zlínsku. Kvůli dalším výbuchům, které se ozvaly v noci i dnes přes den, vzlétl odpoledne do vzduchu i vrtulník s termovizí.

Pyrotechnik ve vrtulníku oblast nepřetržitě monitoruje a pomocí techniky zjišťuje teplotu v epicentru výbuchu, stejně jako vyhledává ložiska hoření i samotnou munici.

„Je tam spousta nevybuchlé munice, která ještě nevychladla,“ řekla nad ránem agentuře ČTK zlínská policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Občanům je doporučováno, aby se nepřibližovali k místu výbuchu a nechodili do okolních lesů. V případě, že by našli zbytky munice, neměli by s ní manipulovat a nález mají nahlásit policii. Na telefonní číslo 974 666 555 mohou zavolat lidé, kteří by nějakou munici našli, ale i poškození, kterým výbuch zničil majetek.

Informace, které vrtulník zaznamená, zítra vyhodnotí krizový štáb a na plánovaném zasedání rozhodne o dalším postupu.

Zásah může trvat i několik dnů. Ve skladu byla pěchotní a dělostřelecká munice. Ne všechno vybuchlo a množství trhavin je rozházených po okolí.

Škoda půjde do desítek milionů korun. Událost je přirovnávána k ničivému požáru skladu bílé techniky v areálu Svit přibližně před dvěma roky, kde šla škoda také do desítek milionů korun.

Výbuch na Zlínsku zničil sklad munice, dva lidé jsou pohřešováni | Foto: ČTK

Pavel Sedláček, Andrea Kratinová, msk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme