Na místě výbuchu muničního skladu jsou pyrotechnici se speciální technikou

Trosky muničního skladu ve Vrběticích na Zlínsku, kde ve čtvrtek došlo k výbuchu, už prohledávají pyrotechnici. Prozkoumají desítku okolních skladů, ve kterých je munice. Podle odborníků totiž hrozí riziko, že kousky nevybuchlé munice z předchozích explozí se dostaly právě do těchto skladů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pyrotechnická služba - ilustrační foto

Pyrotechnická služba - ilustrační foto | Foto: Policie ČR

„Skladových prostor a objektů, ve kterých se nachází velké množství munice, je tam desítka. Ve všech skaldech se minuce stále nachází a je velké riziko, že při rozletu nevybuchlé munice by mohlo dojít k průniku do skladových prostor. Musíme nejdříve zjistit, jestli toto riziko nehrozí,“ uvedl vedoucí pyrotechniků Milan Doleček.

„Na místě se nachází veškeré druhy munice od pěchotní, přes munici do ručních protitankových zbraní, dělostřelecká munice a také letecké pumy,“ dodal.

Z místa se i dnes v noci ozval jeden středně silný výbuch. Podle Dolečka se munice našla až osm set metrů od epicentra výbuchu.

Pyrotechnici mají k dispozici obrněný transportér, hasičský tank a také bezpilotní zařízení. Pracovat budou na místě až několik týdnů.

Po čtvrtečním výbuchu jsou stále dva lidé pohřešovaní.

Pavel Sedláček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme