Vítězové McDonald´s Cupu vyrazili na bundesligu, užili si kanonádu Bayernu

Za vítězství v McDonald´s Cupu cesta na bundesligu. Takové odměny se dočkali fotbalisté ze Základní školy Marjánka na Praze 6. Viděli parádní představení mnichovského Bayernu, který před zraky jedenasedmdesáti tisíc diváků rozstřílel poslední Werder Brémy 6:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté ze Základní školy Marjánka na Praze 6 na stadionu Bayernu Mnichov

Fotbalisté ze Základní školy Marjánka na Praze 6 na stadionu Bayernu Mnichov | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Od červnového triumfu v Uherském Hradišti se mezi mladými fotbalisty, reprezentující v soutěžích Spartu, Slavii, Bohemians 1905 nebo také například Motorlet, o ničem jiném nemluvilo. A fotbal měl hlavní slovo už při cestě do Mnichova.

Poslední dny zbývající do odjezdu byly pro kluky nekonečné. Na zápas vedoucího celku bundesligy se těšili. A není se co divit.

„Málem jsem kvůli tomu nespal,“ říká Matyášek Kořének, který škole prvenství v McDonald´s Cupu vychytal mezi třemi tyčemi. Slávu si nenechal jen pro sebe.

Přehrát

00:00 / 00:00

S vítězi 17. ročníku fotbalového McDonald´s Cupu zavítal na zápas Bayernu také Pavel Petr

„Nemyslím si, že bych byl nějaká velká opora, vyhráli to kluci v poli. Zasloužili si to, já byl jenom žolíkem,“ dodává brankář Bohemians 1905, jenž má smělé fotbalové plány. „Chtěl bych hrát Premier League, nebo jinou zahraniční ligu a být také v nároďáku,“ vysnil si Matyášek.

Samotný bundesligový zápas v Allianz Aréně klukům ukázal, co je to profesionální fotbal. Výkon Bayernu, kdy hráči nepolevili ani při jasném vedení, pak pro ně byl obrovskou motivací. A možná výzvou zároveň.

Richard Starec ví, co musí malí fotbalisté udělat pro to, aby se někdy v budoucnu mohli rovnat svým vzorům: „Posilovat, makat na trénincích i na zápasech a ukázat se třeba proti Spartě. A také hrát týmově.“

Možná vás překvapí, že už v páté třídě napsal slohovou práci na téma Tomáš Řepka. „Doma o něm mám knížku, napsal jsem jeho životopis,“ prozradil Richard.

Kdoví, třeba se za pár let bude psát také o vítězích 17. ročníku populárního žákovského turnaje.

Hráči Bayernu se radují z gólu do sítě Werderu | Foto: Pavel Petr

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme