Jablonecké školky navštěvují strážnici, děti s nimi učí Panda Fanda

Městská policie v Jablonci nad Nisou nedohlíží jen na plynulý provoz na silnicích a bezpečnost v ulicích města, ale také vychovává děti. Aby malí žáci lépe porozuměli, jak se chovat v krizových situacích, pomáhá jim s tím strážník v uniformě a zábavný medvídek Panda Fanda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonecké děti navštěvují v rámci dopravní výchovy i dopravní hřiště

Jablonecké děti navštěvují v rámci dopravní výchovy i dopravní hřiště | Foto: Jana Matznerová

„Děti se vlastně seznamují s nebezpečnými situacemi, do kterých se mohou v životě dostat. To následné řešení potom vlastně zkoušíme takovou formou hry, kdy ty děti sami říkají, co udělal ten medvídek špatně,“ vysvětluje preventista jablonecké policie Miloslav Lejsek, alias hodný strážník Miloš.

Aktivitu městské policie vítá i vedení školky. „Jsme moc rádi, že policie přednášky dělá. Spolupracujeme s nimi dlouhodobě, chodí nám sem každý rok. A děti se vlastně díky nim naučí, jak se mají chovat v krizových situacích,“ těší ředitelku mateřské školy Muchomůrka Irenu Šulcovou.

Přehrát

00:00 / 00:00

U návštěvy městské policie v jablonecké školce Muchomůrka byla i reportérka ČRo Šárka Škapiková

Instrukce ale děti dostávají i během běžné výuky ve školce. „Dopravní výchova je součástí výuky a chodíme také na dopravní hřiště, tam se děti učí bezpečně jezdit na koloběžkách, kolech a učí se poznávat dopravní značky,“ říká ředitelka školky.

Chování na ulicích je také jedním z témat právě i během pohádkového školení s Pandou Fandou. „Součástí je i základ nějaké dopravní výchovy, zopakujeme si například světelné signály, aby děti věděly, jak to v dopravě chodí,“ dodává Miloslav Lejsek.

Šárka Škapiková, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme