Zoopark Zájezd na Kladensku láká na mláďata káňat a lemurů, rozšiřuje i dětský koutek

Nový chov prasátek zakládají v těchto dnech zaměstnanci Zooparku Zájezd u Kladna. Prasátka budou v dětském koutku a děti je tam budou moci krmit. Po několika marných pokusech se povedlo odchovat mláďata káňat Harrisových. A také se jim narodili lemuři vari.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lemur vari

Lemur vari | Foto: ZOO Ostrava, Pavel Vlček

„Prasátka tam budou dvě – kluk a holka, budeme se pokoušet i o nějaký odchov. Výběh je situován tak, že lidé budou stát trošku výš než prasátka. Bude možné je krmit," říká kurátor chovu Jiří Marek.

Zoopark v Zájezdu je vlastně jedinou zoologickou zahradou na Kladensku a Mělnicku. A i když se nedá srovnat s běžnou zoo ve větších městech, přesto Zájezd ročně navštíví kolem 35 tisíc lidí. Chovají tu přibližně třicet druhů zvířat.

Pochlubit se mohou chovem chameleonů. Starají se asi o 20 druhů, sedm až osm z nich můžete běžně vidět. Ale jen do konce října, pak je chovatelé musí přenést do tepla a v Zájezdě zatím vnitřní expozice k prohlídce nemají.

Mnohým zvířatům ale zima nevadí. V těchto dnech jsou k vidění lemuři, bažanti zlatí nebo želvy žlutohnědé.

„Máme tu několik druhů kočkovitých šelem, na nových pozemcích máme další zvířata – velbloudy, lamy, káňata, orly, puštíka bradatého a papoušky,“ zve kurátor chovu.

Do konce října je vstup do zooparku od 9 do 18 hodin, od listopadu do dubna pak od 10 do 16 hodin.

Kateřina Havránková, Radek Duchoň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme