Digitální multiplex veřejné služby potěší i posluchače Českého rozhlasu

Nové televizní a rozhlasové programy, lepší obraz i zvuk - to jsou jen některé výhody, které divákům a posluchačům přinese digitalizace vysílání. Zatím ji brzdí legislativní problémy - Česká televize ale už s Českým rozhlasem připravuje takzvaný digitální multiplex veřejné služby.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

sestava mikrofonů pro mluvené slovo

sestava mikrofonů pro mluvené slovo | Foto: Pavel Šaman

Televize v něm rozšíří svou dosavadní nabídku o zpravodajský kanál ČT 3 a vzdělávací a dokumentární ČT 4.

Na nové programy se mohou těšit i rozhlasoví posluchači, říká zástupce ředitele Českého rozhlasu 1 Martin Šulc: "Jmenoval bych například zpravodajské rádio, nebo stanici pro mladé posluchače, které zatím pracovně říkáme Rádio Alternativa a měla by to být stanice hrající takovou hudbu, kterou nehrají současná komerční hit rádia."

Pro příjem digitálního signálu bude muset většina lidí vybavit své televizory tzv. set - top boxem. Cena přístroje se nyní pohybuje mezi čtyřmi až devíti tisíci korunami, předpokládá se ale, že se po zahájení digitálního vysílání sníží.

Více se o digitálním vysílání dočtete ZDE.

Milan Kopp, Pavla Dluhoschová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme