Nymburk otočil zápas s Oldenburgem, slaví první výhru v basketbalovém Eurocupu

Ve druhém zápase letošního ročníku basketbalového Eurocupu si Nymburk připsal první vítězství. I přes špatný úvod porazil v hale v pražských Holešovicích německý Oldenburg o šest bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nymburský Jiří Welsch při zápasu Euroligy s Oldenburgem

Nymburský Jiří Welsch při zápasu Euroligy s Oldenburgem | Zdroj: ČTK

Kvůli stávce v letecké dopravě museli hráči Oldenburgu přicestovat do Prahy autobusem, 600 kilometrů dlouhá cesta je ale neoslabila a do utkání vstoupili skvěle. První čtvrtinu vyhráli o 10 bodů, v úvodu druhé desetiminutovky měli dokonce sedmnáctibodový náskok.

Nymburk ještě v průběhu druhé čtvrtiny reagoval vysunutím zónové obrany a začalo se mu dařit brzdit útočné akce hostů. Do poločasové přestávky stáhl náskok soupeře na pouhé tři body.

Třetí třetina přinesla definitivní obrat. Český tým dostal do vedení rozehrávač Darius Washington a domácí si vybudovali mírný náskok, který nedokázal stáhnout ani nejlepší střelec německého týmu Rickey Paulding.

Nymburk udržel těsný náskok až do úplného závěru a po vítězství 77:71 si připsal letošní první výhru. Příští zápas hraje příští středu v belgickém Charleroi.

Utkání 2. kola skupiny C Evropského poháru basketbalistů:
Nymburk - Oldenburg 77:71 (10:20, 32:35, 58:53)
Nejvíce bodů: Benda 15, Washington 14, Houška a Simmons po 13, Rančík 11 - Paulding 18, Chubb 14, Kramer 9. Fauly: 18:19. Trestné hody: 16/9 - 13/9. Trojky: 6:8. Doskoky: 37:31.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme