Janským Lázním už se daří líp. Do práce se vrátili i loni propuštění zaměstnanci

Loni Janské Lázně bojovaly o přežití a kalendářní rok ukončily s téměř padesátimilionovou ztrátou, letos už léčebné zařízení vykazuje optimističtější čísla. Podkrkonošským lázním přibyli klienti z řad pojištěnců, čemuž napomohla změna pravidel pro poskytování lázeňské péče, ale jezdí prý i více samoplátců. Zařízení kvůli tomu začalo přijímat zaměstnance, včetně těch, kteří svá místa museli loni opustit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Secesní kolonáda

Secesní kolonáda | Foto: město Janské Lázně

I když státní léčebné lázně zřejmě znovu ukončí kalendářní rok ve ztrátě, odhadem asi pětimilionové, jejich ředitel Rudolf Bubla je s letošní sezónou spokojený – výsledek bude mnohem lepší než ten za rok 2013.

Leccos naznačují už průběžná čísla. Loni měly lázně podle Bubly za tři čtvrtletí tržby 120 milionů, letos je to za stejné období 166 milionů korun. „Což je nárůst o 30 procent, náklady jsou prakticky na stejné úrovni,“ řekl Bubla.

Přehrát

00:00 / 00:00

O hospodaření Janských Lázní se zajímal redaktor Václav Plecháček

Například lázeňský bazén prozatím vydělal o jeden a půl milionu korun víc než loni, další dva miliony přibyly díky samoplátcům. I proto lázně nabíraly nové zaměstnance.

„Museli jsme přijmout více jak 50 zaměstnanců, kteří jsou převážně z řad zdravotního personálu, a jedná se paradoxně o zaměstnance, kteří byli ve druhé polovině roku 2013 propuštěni,“ poznamenal ředitel.

Ten čeká ještě lepší sezonu příští rok. Pomoci by tomu měl nový indikační seznam. „Indikační seznam je soubor podmínek, na jejichž základě se jezdí do lázní. A poté, co vejde v platnost nová úprava, tak nepochybně více pojištěnců dosáhne na lázeňskou péči a počítáme s tím, že podnik půjde už do plusového hospodaření,“ dodal Rudolf Bubla.

V Janských Lázních definitivně ukončí letošní sezónu 19. prosince, kdy odjedou poslední pacienti. Do pátého ledna budou mít státní léčebné lázně provozní přestávku, v níž však – poprvé v historii – nabídnou komerční silvestrovské pobyty.

Václav Plecháček, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme