Cyklostezku z Ostravy do Beskyd zřejmě dokončí až v příštím roce

Dokončení cyklistické stezky podél řeky Ostravice v Ostravě vázne. Stavaři už podle původních plánů měli být několik měsíců s prací hotovi. Jenže kvůli závadám a vícepracím se termíny prodlužují. Místo hladkého asfaltu jsou tak na části trasy jen kameny a udusaná hlína. Cyklisté už se ale spojení s Beskydami nemohou dočkat, a tak úsek zdolávají načerno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Příprava geologické expozice i Čížkovy skály

Příprava geologické expozice i Čížkovy skály | Foto: Martin Starý

„Je to pěkné, je zážitek jezdit kolem té Ostravice. Popravdě nevím, jestli to jde zdolat. Už jsem tady dlouho nejel a myslel jsem, že už to bude hotové. Ale zkusím to.“

Pan Hynek není sám, kdo se pouští na nedokončenou část cyklostezky. Jenže například u budoucí loděnice, kolem které cyklostezka povede, povrch ještě vůbec není hotový.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dokončení cyklostezky v Ostravě vázne. Příčiny zjišťuje reportérka Iva Havlíčková

„Kolega tady zrovna jel a rozbil si hlavu,“ upozorňuje na nebezpečí pan Kamil, který je tu na procházce se psem.

Část stezky od Slezskoostravského hradu do Hrabové není hotová kvůli závadám, které město reklamovalo. Odstranit je mají dělníci do konce měsíce. Horší je to ale s navazujícím úsekem k Seidlerovu nábřeží.

„Protože došlo k vícepracím a protože se zastupitelstvo sejde až v prosinci, musí se čekat na jejich rozhodnutí, jestli budou schváleny, nebo ne. Takže poslední úsek cyklostezky bude s největší pravděpodobností dokončen až v příštím roce,“ vysvětluje mluvčí ostravského magistrátu Andrea Vojkovská.

Rozestavěné úseky měří asi šest kilometrů, kromě samotné stezky musí stavaři ale dokončit také lávku, aby mohli cyklisté překonat řeku Lučinu, která pod hradem do Ostravice ústí.

Iva Havlíčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme