Britský podvodník předstíral ochrnutí, aby nemusel k soudu. Usvědčila ho věrnostní karta

Britský podvodník dva roky předstíral ochrnutí, aby se vyhnul soudu. Nakonec ale doplatil na vlastní nedůslednost. Do svého oblíbeného obchodního řetězce totiž jezdil místo invalidního vozíku s tím nákupním.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Podle britské policie jde o jeden z nejlépe promyšlených dlouhodobých zločinů.

Sedmačtyřicetiletý Alan Knight ze Swansea ve Walesu totiž ochrnutí předstíral hlavně proto, aby nemusel k soudu.

K tomu se měl dostavit kvůli úplně jinému zločinu. Svého starého souseda Ivora Richardse soustavně okrádal a během několika let z jeho účtu vysál v přepočtu skoro jeden a půl milionu korun.

Knightův soused trpěl Alzhaimerovou chorobou, kvůli které si pořádně nepamatoval, co se kolem něho děje. Navíc neměl žádné příbuzné, takže mu proti jeho nekalému sousedovi mohl jen stěží někdo pomoci.

Knight si za sousedovy peníze koupil karavan a jezdil na dovolené po Anglii. Případ začala vyšetřovat policie. Když se měl podezřelý Knight dostavit k soudu, dva roky se omlouval s tím, že si při práci v garáži vážně poranil krk a ochrnul na obě nohy i ruce.

Kartu používal na cestách

Podvodník byl odhalen díky věrnostní kartě supermarketu Tesco, kterou používal při svých cestách po zemi. Policistům bylo podezřelé, že jménem nepohyblivého muže někdo platí po celé Anglii.

Policisté proto prověřili záběry bezpečnostních kamer a zjistili, že to nebyl nikdo jiný než sám Alan Knight, který místo invalidního vozíku hojně využíval ten nákupní.

Soud mu nakonec pohrozil, že ho bude soudit i v nepřítomnosti. Knight se proto rozhodl dostavit, a sice na invalidním vozíku. Když pak nakonec uviděl zmíněné záběry, ke všemu se přiznal.

Zdeněk Novák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme