Mezi Muzeem a Budějovickou nepojede tři dny metro. Měnit se bude výhybka ze 70. let

Od pátku do neděle musejí cestující v Praze počítat s omezeními v metru. Na lince C mezi stanicemi Muzeum a Budějovická nepojedou žádné vlaky. Náhradní dopravu budou zajišťovat autobusy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cestování

Cestování | Foto: Fotobanka RGBStock

Vestibuly metra celkem šesti stanic dopravní podnik uzavře v pátek v půl osmé večer. Znovu se pro cestující otevřou až v pondělí ráno.

Po celou dobu výluky budou náhradní dopravu zajištovat autobusy linky XC, které budou jezdit mezi stanicemi Hlavní nádraží a Kačerov.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti o chystané výluce v pražském metru zjišťovala redaktorka Magdaléna Medková

„Také počítáme s informováním cestujících, vydali jsme přibližně 25 tisíc kusů informačních letáků, jsou připravení naši informátoři v reflexních vestách, těch nasadíme každý den přibližně dvacet,“ uvedl mluvčí Dopravního podniku Jiří Štábl.

Vestibuly budou zavřené kvůli výměně další z řady starých výhybek, které jsou v metru od sedmdesátých let.

„Demontují se železné části, pak se vyndají dřevěné pražce a odtěží se štěrk, který tam je, až na dno tunelu, tedy až na nějakou betonovou pláň, a začnou se zase obráceně zřizovat ty vrstvy,“ popsal chystané práce technický ředitel dopravního podniku Jan Šurovský.

Magdaléna Medková, kov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme